Novak Đoković

Napisao je sveštenik, a otpevala popadija... Ovako je nastala omiljena pesma Novaka Đokovića

Autor:

15.01.2024 16:15

Foto: Phil Walter / Getty Images

Foto: Phil Walter / Getty Images

Omiljena pesma Novaka Đokovića više nije tajna, evo kako je nastala



Naš najbolji teniser Novak Đoković godinama intrigira domaću javnost.

Kako provodi slobodno vreme, gde izlazi, s kim se druži svi bi želeli da znaju. Zato ovoga puta otkrivamo koja je omiljena pesma Novaka Đokovića. 

Ata Images

 

Omiljena pesma Novaka Đokovića „Veseli se, srpski rode” čuje se prilikom svakog dočeka slavnog tenisera, ipak, malo ko zna kako je ova predivna numera nastala. 

Pročitajte Njegove balade Đoković obožava, harmonika mu je verni prijatelj, a ćerke najveća ljubav

Omiljena pesma Novaka Đokovića koju izvodi popadija Danica Crnogorčević mnoge je ganula, a tekst i muziku napisao je njen suprug, sveštenik Ivan.

- Dok sam čekao da se Danica i naša kćerka Kasija spreme da izađemo u šetnju, stajao sam u hodniku i dobovao neku muziku prstima po zidu.

Pitao sam je da li ima neka pesma tog ritma i ona je rekla da nema. U glavi mi je stalno bila rečenica „Veseli se, srpski rode, zbog slobode".

Kada je pesma nastala, nije bilo ni govora o litijama, a kada su počele litije u Crnoj Gori, pesma se nametnula kao himna... - rekao je sveštenik, a prenosi Still

Omiljena pesma Novaka Đokovića objavljena je na Vidovdan 2020. godine i već na prvo slušanje osvojila je srca publike širom zemlje i regiona. 

Podsećanja radi, Danica Crnogorčević je pevačica etno i duhovne muzike i diplomirana istoričarka umetnosti. Nastupala je na brojnim festivalima duhovne i etno muzike širom Evrope.

Pročitajte Novaka Đokovića savladale emocije, plakao kao kiša - Ovo je ostvarenje mog dečačkog sna (video)

Prvi solo album duhovne muzike pod naslovom „Gospode, dođi” sa 11 pesama, objavila je 2018. uz podršku i blagoslov manastira Ostrog.

Iste godine udala se za sveštenika Srpske pravoslavne crkve, đakona Ivana Crnogorčevića, kome je podarila četvoro dece. 

Komentari. (0)

Loading