Dušan i Nada

Nada je bila stub porodice Kovačević, Dušan joj je posvetio film, anegdota sa njihove svadbe pamti se i danas

Autor:

03.01.2024 13:30

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Supruga Dušana Kovačevića bila je stub porodiceSupruga Dušana Kovačevića i majka Lene Kovačević Nada preminula je nakon borbe sa teškom bolešću.

Pevačica je skrhana bolom zbog ogromnog gubitka podelila majčinu sliku i posvetila joj emotivne reči.

Ata Images

 

„Anđele moj.. . Anđele naš. NADO. Otišla si Gospodu koga si svim srcem volela. Radost je tvoje srednje ime, ljubav i požrtvovanje tvoj savet za srećan život.

Pročitajte Zasenila manekenke - Zbog ove haljine sinoć su se svi okretali za Lenom Kovačević

Umela si da se raduješ životu u potpunosti, neverovatne životne energije po kojoj si prepoznatljiva, pa tako i poslednjih godina tokom prestrašne bolesti koju si nosila kao svoj krst.

Ti si učila nas kako da se sa bolešću tvojom nosimo. Kao da je sve normalno. A bila je borba... Bila si i u tome blagodarna. Nasmejana.

Zaslužila si Svetlost. Mamice“, napisala je Lena.

Supruga Dušana Kovačevića bila je njegova najveća ljubav i stub porodice, a proslavljeni reditelj i scenarista čak joj je posvetio film.

- Film "Nije loše biti čovek" posvećen je (videćete i na špici) našoj Nadi, našem osloncu, snazi, ljubavi... vrlinama koje su nekim čudom uspele da se satkaju u dami kakva si Ti.

Pročitajte Nije začuđujuće što ga krije kad je ovakav frajer - Ovo je misteriozni muž Lene Kovačević (foto)

- I danas i svakog dana, vidiš sve kroz moje oči, pa i film večeras, on je prvo tvoj... pa tek onda naš – istakla je Lena jednom prilikom.

Majka Lene Kovačević za razliku od ćerke i supruga nije se bavila javnim poslom.

Nada je bila advokat, a mediji su svojevremeno pisali da je ona stub kuće i žena van domašaja javnosti.

Pročitajte Najbrži, a najslađi čokoladni tart bez pečenja Lene Kovačević morate napraviti mališanima

Nada i Dušan decenijama su bili u skladnom braku u kome su osim Lene dobili i sina Aleksandra, a iako malo ko zna kako je počela njihova ljubavna priča, a spektakularnog venčanja se svi sećaju.

Naime, režiser Radoš Bajić  koji je tada sa svojim bendom "Radilafi" nastupao na veselju Dušana i Nade jednom prilikom je za Kurir ispričao anegdotu sa njihove svadbe.

Luka Šarac

 

- Blistava karijera našeg studentskog orkestra završila se prilično neslavno.

Mladoženja Dušan Kovačević, danas ugledni dramski pisac i akademik, angažovao nas je da mu sviramo na svadbi u čuvenom hotelu "Elektro-Vojvodina" na Iriškom vencu, na kojoj je bilo više od 500 zvanica.

Pročitajte Petogodišnje sumorne prognoze o budućnosti sveta

' Na svadbi koja je bila kruna karijere "Radilafa" nismo se proslavili.

Jedno vreme smo se držali dobro dok se svatovi, veseli Sremci koji su više pili nego jeli, nisu raspomamili i uz pesmu počeli punim sifonima da gađaju i lome velike staklene zidove hotela.

Sećam se da je mladoženja Duško Kovačević dotrčao do mene, kapelnika, i unezverenim glasom mi rekao: "Momci, kupite instrumente i pojačala, ako ne prestane muzika - ovi će da polupaju sve živo.

Komentari. (0)

Loading