Josipa Lisac

Svoju ljubav Josipa Lisac izgubila je tog kobnog 10. decembra, pune 33 godine nije pogledala drugog, i dalje mu piše pisma

Autor:

26.12.2023 11:15

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Velika ljubav Josipe Lisac bio je ovaj muškarac, nikada ga nije prebolela



Regionalna muzička zvezda Josipa Lisac proživela je ljubavnu priču koja se retko viđa i na filmskom platnu. Naime, pevačica raskošnog glasa volela je kolegu Karla Metikoša

Velika ljubav Josipe Lisac se ni posle 33 duge godine nije ugasila, a pevačica mu posvećuje svaki koncert i piše mu pisma. Otkako ju je napustio, kako sama ističe, nije pogledala drugog muškarca. 

Profimedia

 

Josipa i Karlo su se upoznali davne 1971. godine, a obostrane simpatije rodile su se već na prvi pogled. 

Pročitajte Težak period za Josipu Lisac - Još uvek sam daleko od izlečenja...

- Jednom sam otišao u Petrinju, sreo Josipu Lisac, naši pogledi su se sreli kao u priči. I od onda se više nismo rastajali. Od 1971. godine.

Bio sam oduševljen njenim pevanjem i načinom na koji se ponašala… Onda sam se do ušiju zaljubio i tako - govorio je Karlo, a i Josipa je potvrdila da je pogled bio presudan, piše Kurir Stil

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Josipa Lisac (@josipa_lisac)

U to vreme Josipa je tek zakoračila u dvadesete godine, dok je Karlo uveliko bio muzički pustolov Met Kolins. Spavao je pod vedrim nebom Pariza tragajući za angažmanima, a kada se uspeh konačno desio, postao je poznat širom zemlje i sveta. 

Verio se više od 20 puta – za jednu groficu, nekoliko manekenki, ćerku generala, konobarice… Ali sve je to iz korena promenio jedan povratak u Petrinju, gde je na nastupu upoznao Josipu.

Pročitajte Emotivna ispovest Josipe Lisac - To što nisam postala majka, to je moj izbor i nikog se ne tiče

Od tog dana mu njena karijera postaje važnija od njegove. Prvi album koji su snimili simbolično je nosio naziv „Dnevnik jedne ljubavi". On je stvarao pesme, a ona ih je besprekorno izvodila. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Josipa Lisac (@josipa_lisac)

Velika ljubav Josipe Lisac i Karla Metikoša iznenada je prekinuta 1991. godine kada je muzičar doživeo infarkt i, nažalost, preminuo u 51. godini života. 

- Nikada nisam pomislila na drugog muškarca, jer mi je srce puno i u njega više ništa ne može da stane - čuvena je rečenica Josipe Lisac.

Komentari. (0)

Loading