Ljubivoje Ršumović

Ima bogatu karijeru i anđeosku lepotu: Znate li koja poznata Srpkinja je snaja Ljubivoja Ršumovića?

Autor:

14.12.2023 21:20

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Snaja Ljubivoja Ršumovića je istaknuta rediteljka



Izgleda da je u porodici jednog od najvećih domaćih pesnika Ljubivoja Ršumovića talenat za pisanje nasledan. Njegov sin je poznati dramaturg, scenarista i režiser Vuk Ršumović, koji je oženjen rediteljkom Anom.

Snaja Ljubivoja Ršumovića diplomirala je pozorišnu i radio režiju na FDU u Beogradu u klasi Egona Savina.

Instagram

 

Ana Tomović Ršumović stvarala je na teatarskim scenama Beograda, Zagreba, Sarajeva, a radila je i na čuvenim komadima kao što su „Zločin i kazna" Dostojevskog, Brehtova „Majka Hrabrost i njena deca"...

Vuk i Ana u skladnom braku dobili su dvoje dece, Vida i Nađu.

Pročitajte Ove reči Ljubivoje Ršumovića zabrinule su njegove obožavaoce - Kako je zapravo njegovo zdravstveno stanje?

– Pokreću me ljubav, moja deca, porodica. To su stvari koje me motivišu i stalno stavljaju pred nove zadatke. Zbog njih moram da budem i bolji čovek i bolji umetnik, i da se razvijam u svakom smislu – rekla je svojevremeno Ana.

Ata Images

 

Zbog prirode posla, Ana i Vuk se trude da se što bolje prilagode jedno drugome kako bi sve obaveze postigli.

– Kada Ana radi na novoj predstavi, a često se dešavalo da radi u drugom gradu ili zemlji, ja se prilagodim. Isto to čini i ona kada ja snimam. 

Pročitajte Novak i Jelena Đoković otvorili vrtić u rodnom selu Ljubivoja Ršumovića

Bilo bi bolje da naša deca imaju isplanirane strukturisane živote i mi se trudimo da im to pružimo, ali priroda našeg posla nam to otežava. Sećam se kada smo Ana i ja učestvovali sa projektom na Sarajevo film festivalu i poveli smo Vida. 

 

 

Pripremali smo javnu prezentaciju tog projekta, vežbali i bila je stresna situacija. Vid je tada rekao: 'To što vi radite je najteži posao na svetu i ja neću time da se bavim'. Oni rastu okruženi sa svih strana ljudima koji se bave kreativnim poslom – izjavio je jednom prilikom Vuk.

Snaja Ljubivoja Ršumovića jednom prilikom otkrila je u kakvim je odnosima sa svekrom.

 

 

– Ljubivoje je tiha pozitivna podrška i izvor beskrajne duhovitosti i lepote reči. Vid i Nađa obožavaju da im čitamo njegove pesme. Vreme provedeno sa dedom je uvek šaljivo i pod utiskom njegovih pesama i tog načina sagledavanja sveta.

Komentari. (0)

Loading