Ružica Sokić

Nije mu rodila dete, a bio joj je sve: Reči koje je Ružica Sokić uputila suprugu pred smrt kidaju dušu

Autor:

14.12.2023 13:06

Foto:

Foto:

Život Ružice Sokić isprepletan je lepim i teškim trenucima, a o jednoj temi retko je govorila



Ružica Sokić rođena je na današnji dan pre 89 godina.

Decembar nas uvek podseti na legendarnu glumicu jer je život Ružice Sokić ugašen pre tačno deceniju na „Svetog Nikolu“. 

Hello!

 

Od ranog detinjstva glumica se suočavala sa velikim nesrećama. Posle okupacije za vreme Drugog svetskog rata, Nemci su Ružičinog oca osudili na smrt. Ipak oslobođen je i uspeo je da se vrati u Beograd, gde su mu oduzeta sva građanska prava.

Život Ružice Sokić bio je prepun uspona i padova

Baš danas Fondacija „Ružica Sokić", koju je osnovao njen suprug i najveća ljubav Miroslav Lukić, dodeljuje nagradu čiji je cilj da podrži mlade stvaraoce i razvoj kulture. 

Dramska umetnica i njen suprug pola veka proveli su zajedno, bili su jedno drugom najveća podrška i oslonac, ali decu nisu imali.

Privatna Arhiva

 

‒ Želja za karijerom je najviše uticala na to da prihvatim činjenicu da nikada neću imati dete. Bojala sam se da zastanem, a i plašila sam se porođaja ‒ iskreno je govorila Ružica, u čijoj glumi smo uživali.

Pročitajte Poslednje reči na samrtnoj postelji Ružica Sokić uputila je njemu, uspeo je da joj ispuni želju

Upravo je Miroslav u najtežim trenucima bio uz suprugu, kada je prolazila kroz bolest koja je u njenom slučaju bila veoma progresivna.

Život Ružice Sokić prekinut je u 79. godini, usled Alchajmerove bolesti, a kako je njen suprug isticao, nije se mnogo mučila niti je bila svesna šta ju je snašlo.

Hello!

 

„Samo da me ne zaboraviš“, bile su poslednje reči Ružice Sokić pre nego što je preminula, upućene njenoj najvećoj ljubavi Miroslavu Lukiću.

 

Komentari. (0)

Loading