Jovana Stevanović

Jovana Stevanović za Gloriju: Zbog ljubavi bih napustila odbojku, dosadilo mi je da budem sama

Autor:

25.11.2023 11:23

Foto: Dalibor Danilović

Foto: Dalibor Danilović

Zgodna Jovana Stevanović, odbojkašica nacionalnog tima Srbije, priznaje da dugo nije imala emotivnog partnera



Uprkos tome što pripada najuspešnijoj generaciji koju je imala srpska ženska odbojka, jedna od naših najlepših sportistkinja Jovana Stevanović (31) nema nimalo dileme, ukoliko bi morala da bira između ljubavi i sporta, uvek bi izabrala ljubav.

- Spremna sam da prekinem sportsku karijeru zbog ljubavi jer mi je dosadilo da budem sama. Prošle godine sam imala jednu simpatiju, ali se to nije razvilo u vezu zbog toga što sam bila u Italiji.

Iskreno, ne planiram ništa na duže staze, živim bukvalno u trenutku, trudim se da ne gledam u budućnost pošto mi to donosi samo anksioznost.

Visina od 191 centimetra predstavlja prepreku mnogim muškarcima da Jovani Stevanović priđu.

- I kad sam bila mala, sviđalo mi se što sam visoka, a sada mi to mnogo pomaže za poziciju srednjeg blokera na kojoj igram.

Međutim, čini se da moja visina obeshrabruje muškarce. Dosad sam imala dve bitne veze i oba partnera su bila znatno niža od mene.

Pročitajte Godinu dana posle razvoda Momčilo Otašević skupio snage, zbog ovoga je došlo do kraha braka sa Jelenom

Ko kaže da razlika u visini nema veze, mislim da laže. Ako je partner nekoliko santimetara niži, nije strašno, ali kad je razlika baš drastična, u nekom trenutku to počne da smeta. Verujem da mi mnogi upravo zbog toga ne prilaze.

Jovana ističe da joj je osim duhovitosti vrlo važno i to da muškarac može da se nosi s njom.

- Često kažem da je dovoljno samo da mi priđe i otpočne konverzaciju. Ali onda mi je suprug moje najbolje drugarice rekao da delujem veoma snažno, kao da sve mogu sama, i dodao da muškarci žele da im daš, recimo, da otvore teglu.

Odgovorila sam mu: “Čekaj da dođemo do tegle, daću mu je.”

Dalibor Danilović

 

Pošto joj je bitno da i na utakmici bude doterana, pred izlazak na teren obavezno se našminka, stavi kremu, maskaru i rumenilo.

- Uvek želim da i na parketu izgledam lepo. To ostavlja pozitivan prvi utisak, mada mi lepota nije ni pomogla ni odmogla u karijeri, nikad zapravo nisam ni razmišljala tako o tome.

Druge rituale uoči utakmice nemam, pred svaki meč se samo pomolim Bogu. Svaka od nas je koncentrisana na sebe i ono što nas očekuje na terenu još otkako uđemo u autobus.

Zahvaljujući odbojci, doživela je velike uspehe, ali je tek ove godine počela da razmišlja o tome šta je zbog nje propustila.

- Najviše mi je žao što nisam češće odlazila u pozorište i na koncerte. Čim smo se vratili iz Kine sa kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, otišla sam da vidim predstavu “Knjiga o Milutinu” u Zvezdara teatru.

Pročitajte Odbojkašice savladale Tursku - Srbija po treći put prvak Evrope, Jovana Stevanović oduševila

Žalim što nisam imala priliku da u teatru gledam naše velike glumce koji su igrali u serijama na kojima sam odrasla. Čitava jedna generacija istaknutih umetnika je preminula.

Moja omiljena pevačica je Zorica Brunclik, a recimo nikad nisam bila na njenom koncertu jer su se uglavnom održavali kad je odbojkaška sezona u punom jeku - zaključuje Jovana.

Profimedia

 

 

Komentari. (0)

Loading