Ivana Popović-Ilijin

Ivana Popović Ilijin za Gloriju predstavlja svoju preslatku porodicu: Sofija i blizanci Mihajlo i Isidora najveće su blago

Autor:

21.11.2023 11:24

Foto: Dalibor Danilović

Foto: Dalibor Danilović

Ivana Popović Ilijin - Komandant porodičnog puka



Glumica Ivana Popović Ilijin (40) tek je tri godine od rođenja sina Mihajla i ćerke Isidore zajedno sa suprugom Vukašinom počela da se navikava na činjenicu da imaju blizance.

Društvu se najviše obradovala njihova osmogodišnja ćerka Sofija, koja nije mogla da se odluči želi li da dobije brata ili sestru.

- Kad je ultrazvuk pokazao da nosim dve bebe, bila sam u potpunom šoku, baš kao i suprug, jer smo taman pomislili da smo postigli neku organizaciju i balans.

Ljudi su nas plašili da će nam sa troje dece biti potreban veći automobil, da ćemo morati da uzimamo dve hotelske sobe kad negde putujemo, a babe i dede su bile još više iznenađene od nas.

Privatna arhiva

 

Ubrzo smo postali prava vojska jer su neophodne i disciplina i pomoć kako bismo mogli da uradimo sve što je potrebno.

Starija ćerka često pomaže roditeljima oko mališana.

- Moram priznati da nas spasava u kriznim situacijama. Ona uvek prepozna trenutak kad nas dvoje više nemamo ni snage ni energije pa ih odvede u svoju sobu i osmisli neku zanimljivu igru.

Samo ona može tako da im drži pažnju da nas dvoje predahnemo dvadeset minuta i popijemo kafu u tišini. Mihajlo i Isidora je pomno slušaju.

Pročitajte Godinu dana posle razvoda Momčilo Otašević skupio snage, zbog ovoga je došlo do kraha braka sa Jelenom

Odgajanje dva deteta u odnosu na jedno sasvim je drugačije i to samo roditelji blizanaca mogu da razumeju i međusobno podele, uverena je Ivana.

- Mihajlo i Isidora su vrlo zahtevni pojedinačno, a naročito u situacijama kada su ujedinjeni u svojim nestašlucima. Imamo spektar nepredviđenih dešavanja svakog dana i stalno smo u pripravnosti. Vole se, ali su istovremeno jedno drugom konkurenti.

Dečak je neustrašiv i stalno je raspoložen za nestašluke, dok devojčica iz prikrajka vreba i razrešava sve na svoj način. Uvek sam mislila da ću biti samo mama devojčica, a sad sam spoznala da je ljubav prema sinu potpuno nova dimenzija.

Dečaci su specifične maze i imaju poseban pristup da vam se dodvore i očaraju vas, stvarno su neverovatni.

Ivana Popović Ilijin uživa u porodičnoj idili

U njihovom domu nema restrikcija, deci dozvoljavaju da često dolaze kod njih u krevet.

- Kod nas se kolektivno mazi, spava, igra. Nikad klince nismo ograničavali u tom smislu, obožavamo da se grlimo i ljubimo, i mada nam ponekad nije lako, uvek nam je izuzetno lepo.

Uz troje dece i mnogo obaveza, babe i dede su im dragocena pomoć, uskaču kad god je potrebno, a pošto su blizanci krenuli u vrtić, i boluju sa njima sve dečje bolesti. Ivani je najizazovniji period bio onaj dok su bili bebe, pošto ih je oboje dojila.

S obzirom na to da je na porodiljskom bolovanju bila dve godine, priznaje da je bilo momenata kada je poželela da ode na posao samo kako bi se odmorila.

Dalibor Danilović

 

- Iako to zvuči suludo, jer niko ne ide na posao da bi se odmarao, bilo mi je potrebno da bar nakratko predahnem.

Suprugu sam zavidela na miru koji ima dok se vozi automobilom na posao i što tamo može opušteno da popije kafu i pravi planove za taj dan.

Ali nisam mogla ni da skratim bolovanje jer su deca bila isuviše mala, imala sam potrebu da budem sa njima.

Pročitajte Staro srpsko ime moćnog značenja - Ovako će se zvati treći sin Veljka i Bogdane

U tom periodu sam povremeno pomišljala na posao, priželjkivala ga i imala povremeno kratka snimanja.

Sofija je svesna čime se bavim, a blizanci su još mali da bih ih dovodila na predstave, ali znaju šta je pozorište, pitaju me da li sam bila tamo, jesam li pevala.

Glumica i njen suprug su sad podelili obaveze oko dece. Tata brine o starijoj ćerki, odvodi je i dovodi iz škole i sa baleta, na koji intenzivno ide već dve godine, a koliko je u njemu dobra svedoči i činjenica da je dobila ulogu u seriji „Ringišpil“ koja se snima prema istoimenom romanu. Ivana je zadužena za blizance i ističe da su oni najsrećniji uveče kad se svi skupe u kući.

Privatna arhiva

 

 

Komentari. (0)

Loading