Veljko i Bogdana

Staro srpsko ime moćnog značenja: Ovako će se zvati treći sin Veljka i Bogdane

Autor:

20.11.2023 18:45

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Treći sin Veljka i Bogdane Ražnatović zvaće se...



Vest da je Bogdana Ražnatović trudna treći put odjeknula je danas brzinom svetlosti i preplavila domaće medije. Treći sin Veljka Ražnatovića kroz nekoliko meseci stiže na ovaj svet, a informaciju je sa javnošću podelio ponosni otac na svom Instagram nalogu.

Cecin sin objavio je fotografiju sinova Željka i Krstana, dok je u opisu stajalo da uskoro stiže još jedan brat, pa su odmah počela pitanja kako će se beba zvati.

Instagram

 

Naime, Veljko je ranije pričao o izboru imena za decu, kada je otkrio da će treće dete, ukoliko opet bude dečak, nositi staro srpsko ime moćnog značenja.

– Ako bude i treći sin, zvaće se Lazar. Biće sve srpska imena. Kome se ne sviđa nek promeni kanal – otkrio je Veljko u emisiji „Ekskluzivno”.

Pročitajte Biće veći zavodnik od oca - Sin Veljka Ražnatovića je baš porastao, slađi osmeh niste skoro videli (foto)

Ime Lazar nosili su brojni junaci, kraljevi, hrabri vitezovi, ali i mnoge savremene ličnosti.

U prevodu sa hebrejskog jezika, ovo ime, čija je originalni oblik Eleazar, Azarij, zapravo znači „Božja pomoć”, „Bog pomaže”, „Bog će pomoći”, „neko ko Bogu pomaže, te je zato Bog uz njega”.

Ime koje će nositi Veljkov sin može se naći i u Jevanđelju po Jovanu, gde se navodi da je Lazar bio brat Marije i Marte i čovek koga je kao svoje poslednje, sedmo čudo vaskrsnuo Isus. Ovo je značajno zbog toga što je na taj način Isus potvrdio svoje predanje i uvećao broj svojih sledbenika.

ATA Images

 

Zato ime Lazar simbolizuje uskrsnuće i pobedu života nad smrću, te ga danas koristimo kada želimo u prenesenom značenju da kažemo da je nešto oživelo, preporođeno ili oporavljeno.

Inače, Veljko i Bogdana decu odgajaju u porodičnom domu u njenom rodnom Titelu, gde žive blizu Bogdaninih roditelja.

Komentari. (1)

Loading
Ja

23.11.2023 00:02

Bili bi 'lepši par' da je i on uradio usne, jagodice, obrve.....ovako su ko srbin i barbika🤣