Dijana Đoković

Ovo je drugo ime Dijane Đoković, ne želi da je tako oslovljavaju

Autor:

15.11.2023 12:03

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Znali su samo bliski ljudi...



Majka najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića Dijana Đoković u poslednje vreme počela je sve češće da se pojavljuje u javnosti uz svog supruga i da daje izjave koje se uglavnom tiču njihovog sina, dok je o sebi manje govorila.

Ipak, prilikom gostovanja u emisiji „Balkanskom ulicom“ Noletova majka govorila je nešto više o sebi, te je tada otkrila detalje koje javnost nije znala, a jedna od njih je kršteno ime Dijane Đoković.

ATA Images

 

Naime, ona se pre tri decenije krstila u crkvi i od tada je kršteno ime Dijane Đoković Milica, a ovo staro srpsko ime odabrao je njen suprug Srđan. 

Iako smatra da je Milica lepo ime, Dijana ne želi da je tako oslovljavaju u javnosti, pa i u privatnosti doma želi da ostane Dijana.

Inače, Novakova majka nije odrasla u religioznoj porodici i, kako je istakla u jednom intervjuu, roditelji je odmalena nisu učili da veruje u Boga, a Božić i Uskrs nisu slavili.

Pročitajte Supruga joj sigurno znate - Upoznajte rođenu sestru Dijane Đoković

- Moji roditelji su katolici, ali nekako su ih partija i komunizam vaspitavali. Oni su se izjašnjavali kao Jugosloveni. Mene nisu učili odmalena niti sam ja imala bilo šta od toga da ja verujem u Boga, niti smo mi slavili Uskrs, ni Božić. Ja nisam mogla to na svoju decu da prenesem jer ja to nisam imala, biću iskrena - istakla je Dijana.

Potom je otkrila da je Novak kršten zajedno sa bratom Markom u maju 1992. godine na zahtev majke Srđana Đokovića.

Srđan Stevanović/Getty Images

 

- U Srđanovoj porodici ni oni nisu bili kršteni jer nisu mogli ili nisu smeli da se krste. Pokojna Srđanova majka Stanka pred kraj života bila je teško bolesna od raka kostiju i očekivalo se da umre. 

Ona je jako želela da pred smrt krsti decu. Tako da smo mi u maju 1992. godine, kada je Novak imao pet, a Marko nije imao ni godinu dana, na kraju odlučili da se krstimo - rekla je Dijana.

Komentari. (0)

Loading