Vesna Cvejić

Jedva je zadržala suze: Udovica Branka Cvejića posle dužeg vremena u javnosti

Autor:

08.11.2023 12:12

Foto:

Foto:

Supruga Branka Cvejića posle dužeg vremena u javnosti



Juče je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu održana promocija knjige „Sa Cvejom”, posvećena legendarnom glumcu Branku Cvejiću.

Knjiga o životu velikana našeg glumišta bila je povod da nakon mnogo vremena vidimo suprugu Branka Cvejića, koja je sedela u prvom redu s njihovim sinom Žarkom i jedva je zadržala suze dok je slušala govornike.

Ata Images

 

O Cveji su osim priređivača knjige Beke Vučo govorili i, između ostalih, Voja Brajović, Branka Petrić i Tamara Vučković Manojlović, a knjiga govori o Brankovim prvim glumačkim koracima i mnogim pozorišnim anegdotama.

Supruga Vesna bila je njegova najveća ljubav, koju je upoznao vrlo mlad, o čemu je glumac svojevremeno govorio.

– Mi smo praktično odrastali zajedno. Počeli smo da se zabavljamo još kad smo krenuli na fakultet i, eto, to se nastavilo toliko decenija.

Pročitajte Kolona tuge i bola - Beograđani ispratili voljenog glumca

Vesna je doktor nauka, profesor biohemije. Ali nije to loše, zato što sam se, iz radoznalosti valjda, družio sa raznim ljudima, namestilo se tako. Kumovi su mi arhitekte, prijatelj sam sa mnogim glumcima, to je normalno, kao i sa supruginim kolegama doktorima i naučnicima – rekao je jednom prilikom Branko.

Ata Images

 

Branko i Vesna, osim sina Žarka, imaju i ćerku Bojanu, a oboje su završili prestižne škole, ali nisu krenuli njegovim glumačkim stopama, već ih je više interesovala muzikologija.

Bojana živi i radi u Briselu, dok se Žarko, koji se školovao u Oksfordu, a doktorirao u Americi, vratio u Beograd.

 

Komentari. (0)

Loading