Sahrana Branka Cvejića

Kolona tuge i bola: Beograđani ispratili voljenog glumca

Autor:

01.08.2022 17:30

Foto:

Foto:

Velikan srpskog glumišta, Branko Cvejić, sahranjen je danas na Novom groblju



Poslednji pozdrav umetniku srpske i jugoslovenske kinematografije Branku Cvejiću

Branko Cvejić je bio poznati srpski televizijski, filmski i pozorišni glumac, koji je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1969. godine od kada je i stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Pored toga što je glumio na daskama koje život znače, on je bio i upravnik pomenutog pozorišta od 2002. do 2011. godine. 

Ata Images

 

 

Srca publike osvojio je ulogom u televizijskoj seriji "Grlom u jagode", a kolege ga pamte kao čoveka i prijatelja koji je svojim radom menjao pogled na jedno vreme i kulturu. Kao čoveka koji je gradio, stvarao i spajao.

Njegov otac Žarko Cvejić bio je operski pevač i profesor Muzičke škole "Stanković".

Na večan pomen su ga ispratili najbliži, porodica, prijatelji, među kojima su bile i mnogobrojne kolege: Svetlana Ceca Bojković, Dragan Mićanović, Anita Mančić, Jelena Đokić, Predrag Miki Manojlović, Milan Marić, Tihomir Tiha Stanić, Irfan Mensur...

Ata Images

 

 

Od Branka se oprostio njegov sin Žarko srceparajućim rečima: Da je voleo da se zeza, da deli savete, da je voleo život i pronalazio smisao. Da je ostao žal. Bio je čvrst oslonac i stena kada talasi postanu preveliki. Da će nedostajati. Da ostaju njegova dela i sećanja na njega, to neka nam bude pouka. Slava mu.

Branko Cvejić je preminuo 26. jula 2022. godine u Beogradu, a sahranjen je danas, 01.08.2022. godine na Novom groblju.

Ata Images

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading