Tereza Kesovija

Kao beba ostala je bez majke, smrt je izbegla više puta: Pred životnom pričom Tereze Kesovije svi zaneme

Autor:

09.10.2023 20:03

Foto:

Foto:

Život Tereze Kesovije ispunjen je kako ljubavlju i slavom, tako i gubicima i lomovima



Jedna od najvećih muzičkih diva u regionu Tereza Kesovija uvek je važila za otmenu damu koja je karijeru gradila isključivo vokalnim sposobnostima.

Danas hrabro korača kroz devetu deceniju, a život Tereze Kesovije nisu obeležili samo veliki hitovi, slava i ljubav već i užasni gubici, nesreća i lomovi.

Rođena je na Hrvatskom primorju, tačnije u Dubrovniku, i unela je veliku radost u porodični dom, makar nakratko jer se samo mesec dana od njenog rođenja dogodila tragedija kada joj je preminula mama.

Instagram

 

Nikada se nije saznao tačan uzrok smrti, a sumnjalo se na sepsu.

— Ta priča strašna je stigma koja je ostala na mom srcu. Nisam još napunila mesec dana života kada je moja majka umrla posle porođaja.

U Dubrovniku 1938. godine nije bilo efikasnih lekova protiv sepse i trovanja, pa me je porodična tragedija zadesila a da nisam još bila svesna sopstvenog života — podelila je Tereza jednom prilikom svoju tužnu priču.

Život Tereze Kesovije dostojan je holivudskog filma  

Veoma rano pevačica je shvatila šta će biti njen životni poziv. Pohađala je srednju muzičku školu na odseku flaute, da bi kasnije nastavila studije na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Tokom studija započela je i njena blistava karijera, a krajem šezdesetih godina preselila se u Francusku, gde je u to vreme bila jedna od najpopularnijih pevačica.

Instagram

 

 

Preko posla upoznala je svog prvog muža Mira Ungara, s kojim je dobila sina Alana, koji je Terezino jedino dete.

Porodica je neko vreme živela u Parizu, no sreća nije potrajala pa se Kesovija sa naslednikom vratila u hrvatsku prestonicu nakon razvoda 1973. godine.

Pročitajte Tereza Kesovija otkrila bez čega ne može - Svi me zbog toga napadaju i kude

Godinu dana nakon što se rastala sa suprugom, saznaje da joj je poginuo rođeni brat u saobraćajnoj nesreći, a ubrzo nakon toga ostala je i bez žene koju je smatrala svojom majkom, jer je i njihova maćeha Jela preminula.

Nešto kasnije muzička zvezda udala se za vaterpolistu Ronalda Lopatnija, sa kojim je imala veoma turbulentan odnos. 

Instagram

 

 

Život Tereze Kesovije obeležile su i njene najteže životne bitke. Tako je prvo saznala da boluje od raka bubrega nakon čega joj je isti i odstranjen. Imala i je dva tumora u uhu, a morala je i da operiše glasne žice.

Mediji su pre izvesnog vremena spekulisali da je pevačka diva u jednom periodu života pokušala da oduzme sebi život.

U avgustu ove godine, mnoge je uplašila kada je završila u bolnici. Nekoliko nedelja kasnije, otkrila je šta se zapravo desilo.

 

 

— Bio je to infarkt. Da sam došla samo pola sata kasnije, ne bi me više bilo — rekla je pevačica tada.

Komentari. (0)

Loading