Karla Bruni

Potresno... Karla Bruni ogolila dušu: Da nisam otišla na mamografiju...

Autor:

05.10.2023 20:55

Foto: Photo by Emma McIntyre/Getty Images

Foto: Photo by Emma McIntyre/Getty Images

Objava Karle Bruni osnažila žene



Bivša prva dama Francuske Кarla Bruni iskoristila je svoj uticaj bivše manekenke, pevačice i supruge francuskog političara i bivšeg predsednika Nikole Sarkozija kako bi poslala važnu poruku.

Ona je snimkom koji je nedavno objavila na svom Instagram profilu, u kome, doduše, ne koristi reči, ipak poslala moćnu poruku, a objava Karle Bruni prodrmala je brojne dame.

Photo by Marc Piasecki/Getty Images for Bulgari

 

Na snimku se pojavljuje ozbiljnog izraza lica s belim kartonima velikog formata s porukom za koju se nada da bi mogla spasti živote mnogih žena.

Svoju emotivnu objavu posvetila je oktobru, mesecu u kome se podiže svest o raku dojke, slavi hrabrost žena koje se bore ili su se borile sa opakom bolešću i apeluje na što češće preglede.

Pročitajte Proleće/leto 2019 - Nova kampanja Dolce&Gabbana u znaku Monike Beluči, Karle Bruni i filmskih zvezda (goto)

Zato što rak dojke ne bira, „ne obraća pažnju” na statistiku i rizične grupe, svako može da se razboli, redovni pregledi i samonega su jedina odbrana od podmuklog raka. U to se uverila i Karla Bruni.

„Pre četiri godine dijagnostikovan mi je rak dojke”, kaže se u prvoj poruci majke dvoje dece, dvadesetdvogodišnjeg Orelijana, koji je sin profesora filozofije i radio-voditelja Rafaela Enthovena, i jedanaestogodišnje Đulije, koju je dobila sa svojim mužem Nikolom Sarkozijem.

 

 

Hirurgija, terapija zračenjem, hormonska terapija, pratim uobičajeni način lečenja ove vrste raka. Ali imala sam sreće – moj rak još nije bio agresivan“, stoji u drugoj poruci 55-godišnje muzičarke. U sledećoj je napisala: „Zašto ovaj rak nije bio agresivan? Jer nije imao vremena da postane takav”, poručila je Karla.

Pročitajte Šaljem ljubav svima onima koji su izgubili voljene - Anđelina Džoli potpuno slomljena, pratioci u suzama

Iako se ova hrabra žena suočila sa strašnom bolešću, nije dopustila da se razvije do te mere u kojoj bi je mogla koštati života.

Objava Karle Bruni je podsetnik svim ženama da vode računa o svom zdravlju i da redovno idu na preglede.

„Svake godine, istog datuma, idem na mamograf. Da ovo ne radim svake godine, danas ne bih imala levu dojku.” Svoj moćni govor poentirala je rečima: „Nabavite mamograf. Vaši životi zavise od toga”!

Komentari. (0)

Loading