Maja Odžaklijevska

Na izmaku snage, Maja Odžaklijevska priznala: Moj unuk ne govori, razmišljam da...

Autor:

03.10.2023 14:00

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Unuk Maje Odžaklijevske bori se sa autizmom



Otkako se pojavila na javnoj sceni Maju Odžaklijevsku publika obožava. Međutim, kada je postala baka, povukla se s javne scene i svu svoju pažnju posvetila trinaestogodišnjem unuku Luki. 

Naime, unuk Maje Odžaklijevske je autistični dečak koji je do prošle godine živeo sa bakom.

Mirko Tabašević

 

Gostujući u emisiji „Život u balansu” pevačica je objasnila kada i kako je prepoznala prve znake, ali i kako se ona kao baka godinama bori sa autizmom. 

- Luka je počeo da se sakriva. Počeo je iz čista mira da ima napade bacakanja, ali to nije delovalo kao besno dete... Dete u tim trenucima pomodri... Ja kažem ovo nije u redu. 

Pročitajte Maja Odžaklijevska - Ne želim više da pevam

Predložila sam da ga vodimo negde jer sa detetom nešto nije u redu. Sve ono što danas znam, da sam tada znala, Luka bi do sada postao verbalan. Luka ne priča, jedino svoje ime zna da kaže. 

Molila sam Boga da dete to nauči, da ako ga neko na ulici pita kako se zove, da zna da kaže... Da ako ne daj bože zaluta, da ima bar neku smernicu. 

Mirko Tabašević

 

Možda će zvučati prepotentno, ali nisam ja Lukin lek, nisam njegov psiholog. Ja sam samo baka koja ga bezgranično voli. Luka je moj autistični unuk, to većina zna, i zaista razmišljam da Luku dam u dom.

Ali ne mogu ja da ga dam, Centar za socijalni rad će odlučiti šta će biti s Lukom, ali je suština da ja sve manje mogu njegovu energiju da udahnem.

Pročitajte Maja Odžaklijevska o starenju sa stilom - Žena može sebi da dozvoli da normalno stari

Nekad ostanem, dobro sam rekla, bez daha. Toliko se uznemirim kad je on uznemiren da ne mogu da udahnem. Ja to sebi ne smem da dozvolim.

Svakim danom kad on ima napad, ja sam jednim korakom bliže zemljici - priznaje pevačica.

Komentari. (0)

Loading