Maja Odžaklijevska o starenju sa stilom: Žena može sebi da dozvoli da normalno stari

Autor:

06.02.2017 21:58

Foto:

Foto:



Maja Odžaklijevska, jedna od najpopularnijih pevačica stare Jugoslavije i možda jednog od najboljih vokala na ovim prostorima, svojevremeno je važila i za jednu od najlepših žena na domaćoj javnoj sceni.

Kad je izgled u pitanju, ono po čemu je svi pamte jeste bujna crvena kosa. Danas, u 62. godini Maja izgleda drugačije. Vatrenocrvenu je zamenila plavom i, mada joj se neumitni znaci starenja poznaju na licu, ne može se reći da joj narušavaju raskošnu lepotu.


Bolna ispovest Maje Odžaklijevske o autističnom unuku: Ja sam mu samo pružila svoje srce

Iako su mnoge njene vršnjakinje i koleginice izabrale da se podmlade uz pomoć plastičnih operacija, Maja nije spremna na taj korak. U šali svoju naboranu kožu naziva "harmonikom", ali joj starenje ne smeta.

- Ne mogu da idem na zatezanje lica zato što se bojim. Plašim se takve intervencije i ansetezije. I kod mene, kao i kod svake žene postoji jedna doza sujete, ali još pre deset godina sam shvatila da žena može sebi da dozvoli da normalno stari. Ipak, svako ko može da se ulepšava, neka to i radi, nemam ništa protiv - ispričala je Maja za "Blic".

I, mada se nije podvrgla estetskim operacijama, pevačica je odlučila da donekle promeni imidž. Odrekla se svog zaštitnog znaka, svoje crvene kose.

O tome, zbog čega se odlučila na takav korak, Maja kaže:

- Šta mi to fali danas? Toliko sam vatrena u ovim godinama da me bude sramota da budem još i crvenokosa. Svako me drugačije vidi i doživljava, ali mene to ne interesuje. Želim da budem rasterećena od toga šta ko priča i misli o meni. Digla sam ruke od svega onog trenutka kada sam shvatila da nema mesta za sve pod Suncem, kao što je nekada bilo - ispričala je pevačica za "Blic".

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading