Jagoš Marković

Tuga u Narodnom pozorištu: Komemoracija Jagošu Markoviću okupila glumački svet, prijatelje i porodicu

Autor:

27.09.2023 11:30

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Komemoracija Jagošu Markoviću održava se danas



Vest da je preminuo jedan od najistaknutijih reditelja u Srbiji, Jagoš Marković, duboko je potresla glumački svet, ali i celokupnu javnost.

Komemoracija Jagošu Markoviću održava se danas na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, a velika imena iz glumačkog sveta došla su da mu odaju počast.

Ataimages

 

Među prvima su pristigli: Anica Dobra, Ceca Bojković, Milena Vasić i Jug Radivojević, Vesna Trivalić, Iva Ilinčić, Dragan Bjelogrlić i sin Aleksej, Radoslav Zelenović, Ivana Vujić, Kaja Žutić, Jovo Maksić, Dejan Lutkić, Ivan Jevtović, Nebojša Ilić, Uroš Jakovljević, Srđan Timarov, Gorčin Stojanović...

ATA Images

 

ATA Images

 

ATA Images

 

ATA Images

 

Cenjeni reditelj preminuo je iznenada u petak, u 58. godini života, i za sobom ostavio neutešnu porodicu, prijatelje i kolege koji su se danas okupili u Narodnom pozorištu kako bi mu odali počast.

Pročitajte Bio je njena najveća ljubav, razvod je teško podnela - Ova naša glumica je bivša žena Jagoša Markovića

Jagoš Marković rođen je u Podgorici 1966. godine i važio je za jednog od najistaknutijih pozorišnih reditelja u čitavom regionu.

Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (1987), u klasi prof. Borjane Prodanović i Svetozara Rapajića. Diplomu reditelja stekao je u 21. godini života, a počeo je da režira sa 12 godina.

Ata Images

 

U Narodnom pozorištu u Beogradu, čiji je stalni reditelj bio od 2008. godine, režirao je najznačajnije naslove svetske i domaće klasike kao što su "Učene žene", "Hasanaginica", "Gospođa ministarka", "Pokondirena tikva", "Dr", "Antigona", "Pepeljuga" (opera) i "Figarova ženidba" (opera).

Nakon komemoracije Jagošu Markoviću, reditelj će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

Komentari. (0)

Loading