Nekad i sad

Vezen prsluk, kecelja od crnog pliša i lakovane cipele: Devojčica sa slike pevala je na Titovom rođendanu, publika je obožava

Autor:

19.09.2023 13:28

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Nekad i sad podseća na prohujala vremena, a istovremeno pokazuje kako su naše najveće zvezde izgledale u mladostiNekad i sad fotografije privukle su vašu veliku pažnju...

Zato je pred vama još jedna slika i to pevačice izvanrednih vokalnih sposobnosti, čije su pesme i dan danas veliki hitovi. 

Instagram

 

Rođena je 6. juna 1959. godine u Gornjem Milanovcu. Sa ocem Milanom, majkom Darom i dve godine mlađom sestrom Mirom seli se u Kraljevo gde je provela detinjstvo. 

Pročitajte Preživela je vršnjačko nasilje, porodica joj se ubrzo raspala - Prepoznajete li našu poznatu pevačicu?

Talenat za muziku pokazala je kao mala, a osim roditelja njene izvanredne vokalne sposobnosti prepoznao je i njen učitelj u muzičkoj školi Toma koji joj je uvek pružao neizmernu podršku. 

Na inicijativu učitelja otac ju je prijavio na takmičenje pevača amatera pod nazivom ”Studio 6 vam pruža šansu” gde je pred tadašnjom urednicom radio Beograda, Radmilom Trifunović otpevala dve pesme. 

Njena interpretacija oduševila je publiku, ali i stručni žiri koji je želeo da je proglasi pobednicom. Međutim, ona je tada imala samo deset godina zbog čega tako nešto nije bilo moguće. 

Instagram

 

Iako nije pobedila ona je kao nagradu dobila mogućnost da snimi ploču što je i učinila. Pevala je na rođendanu Josipa Broza Tita koji je bio toliko oduševljen njenim pevanjem da joj je ponudio da zajedno iseku prvo parče slavljeničke torte. Vrlo rado je to prihvatila. 

Pročitajte Nekad najlepša Titova pionirka, a danas udata za medijskog mogula, ko je ona? (foto)

Nekoliko meseci kasnije se sa porodicom seli u Beograd gde je nastavila školovanje. Da bi se bavila pevanjem jedini uslov koji su joj roditelji dali bio je da ne zapostavi školu. 

Vrlo brzo njena karijera kreće uzlaznom putanjom a hitovi poput „Kuće male krečene u belo”, ”Moj dilbere”, „Imena mi mog” nizali su se jedan za drugim. 

Instagram

 

Harmonikašu Slobodanu Gvozdenoviću podarila je dvoje dece - ćerku Maju i sina Marka. Iako se ostvarila u najvažnijoj životnoj ulozi, karijeru nije zapostavila. 

Slobodan je preminuo 2013. godine što je pevačicu veoma potreslo. Nekoliko godina kasnije ona sreću pronalazi pored uglednog doktora Vanje Miloševića sa kojim i danas uživa u ljubavi. 

Član je žirija popularnog muzičkog takmičenja „Zvezde Granda”, a sada već znate da je pevačica čija se slika našla u rubrici nekad i sad Snežana Đurišić

Ata Images

 

Komentari. (0)

Loading