Verica Rakočević

Sestra me pita kako sam uopšte živa... Verica Rakočević prošla golgotu, retko ko bi izdržao

Autor:

16.06.2023 19:15

Foto: Mirko Tabašević

Foto: Mirko Tabašević

Karijera Verice Rakočević zahtevala je velika ulaganja i mnoga žrtvovanjaJedna od naših najuspešnijih modnih kreatorki Verica Rakočević, prešla je težak put kako bi postala to što je danas.

Uspešna karijera zahtevala je brojne žrtve, a Verica je pravi dokaz da je zaista trnovit put do zvezda o čemu je govorila za medije.

Mirko Tabašević

 

- Radila sam kao referent za arhivu u Zavodu za zaštitu grada Beograda, a počela sam da studiram na Filozofskom fakultetu, smer pedagogija, pa mi se to nije svidelo i onda sam prešla na defektologiju.

Pročitajte Sekunde do katastrofe - Verica Rakočević i Veljko preživeli horor na odmoru

To je bila viša škola, a kada se otvorio fakultet, već sam se udala i ostala trudna. U međuvremenu, kada je u Beogradu postojao samo jedan ili dva butika, moja drugarica Ljiljana Perović je sa Irfanom Mensurom, sa kojim je bila u braku, otvorila butik ‘Zmaj’.

Meni je tada sinula ideja da odem iz te arhive gde sam bila kancelarijski moljac i gde nisam mogla da mrdnem psihički - ispričala je dizajnerka svojevremeno.

Mirko Tabađević

 

- Sećam se, moj bivši suprug i ja smo otišli kod bivšeg svekra da mu kažemo da sam dala otkaz, iako imam troje dece.

On je čovek poludeo i rekao da će da ide u Centar za socijalni rad da nam oduzmu decu. Ja sam njemu samo rekla da mi pozajmi novac i da ću mu taj novac vratiti. Tako je i bilo – rekla je ona.

Karijera Verice Rakočević počela je 1983. godine.

- Radnju sam otvorila 23. novembra 1983. godine u 16 časova i prva mušterija mi je bila žena Veljka Kadijevića, ona je tada kupila moju četvorogodišnju platu - prisetila se dizajnerka.

- Branka Šekularac je imala butik i ja sam je pitala gde kupuje materijal, a ona nije htela da mi kaže. Potom sam otišla u Milano sa dve italijanske reči i u prvu radnju gde stoje materijali.

Pročitajte Pre nego što je postala slavna, Brena je ovoj danas poznatoj pevačici bila bebisiterka

Kada sam videla cene, da je to po 100-200 maraka, a ja kod sebe imam ukupno 5000-6000 maraka, počela sam da plačem. On mene pita nešto na italijanskom, a ja ne razumem, pitam ga na francuskom da li me razume i sreća razumeo je.

Objasnila sam mu da otvaram butik i da mi trebaju materijali, on mi je dao adresu gde da odem i kupim i da se to kupuje na veliko.

Boško Karanović

 

Nakon sedam godina od postojanja radnje, pozvala me je menadžerka jednog hotela i pitala me da li želim da napravim modnu reviju, tačnije da napravim uniforme za hotel.

Zamislite to ludilo u glavi, jedno dete mi je malo, drugo ide u obdanište, treće ulazi u pubertet.

Pročitajte Glamur i nasleđe - Pogledajte u kakvom luksuzu je živela Verica Rakočević

Mene i danas moja sestra pita: ‘Kako si ti uopšte živa i kako dišeš?’, posle svega što sam prošla – kazala je Verica koja je prodala dva stana da bi održala revije.

Karijera Verice Rakočević u prvih 10 godina enormno je napredovala. 

- U prvih deset godina sam zarađivala ogroman novac i, pošto sam znala da ću ga potrošiti brzo, ja sam ulagala u nekretnine.

Petar Đorđević

 

Ova mala radnja je to zaradila i te žene koje su čekale u redu.

Stan u Takovskoj, koji je imao 150 kvadrata, prodat je da bih održala svoju reviju kada je Jasmin Gauri (devedesetih čuvena manekenka, prim.aut.) došla u Beograd, a stan koji sam iznad ove radnje kupila povoljno imao je 200 kvadrata. Njega sam prodala zarad nedelje visoke mode u Rimu.

Zaista, ni jednog ni drugog prostora mi nije žao jer sada kada bi neko ponudio da moju kuću da Avali dam, a da mi vrati ovaj stan, ne bih prihvatila – ispričala je Verica Rakočević za Nova.rs.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading