Mina Sovtić

Samo što je rodila ćerku Lunu, Mina Sovtić za Gloriju otkriva prelepe vesti, majčina podrška je tu

Autor:

10.06.2023 20:17

Foto: Dalibor Danilović

Foto: Dalibor Danilović

Dva meseca pošto je rodila ćerku Lunu, glumica Mina Sovtić objašnjava kako je majčinstvo uticalo da do izražaja dođe ono najvrednije što nosi u sebi i otkriva kako će naslednicu povesti sa sobom na snimanje filma isto kao što je to sa njom pre 27 godina učinila njena mama Anica Dobra



Iako je pre samo dva meseca rodila ćerku kojoj je sa suprugom Lukom Nikolićem dala ime Luna kao kovanicu slogova iz njihovih imena, Mina Sovtić (27) već se vratila glumačkom poslu.

Prvo je izašla pred publiku u predstavi “Ljubav u Savamali” Zvezdara teatra, a ovih dana je očekuje početak snimanja dugo pripremanog filma Lordana Zafranovića “Djeca Kozare”.

Dalibor Danilović

 

Kad počne rad na tom ostvarenju, bebu će voditi na set i time nastaviti porodičnu tradiciju jer je isto sa njom činila njena majka, naša istaknuta dramska umetnica Anica Dobra.

Mladoj glumačkoj zvezdi, koju smo zavoleli u serijama “Besa”, “Crna svadba”, “Dug moru”, “Ubice mog oca” i “Beležnica profesora Miškovića”, tada će pomagati upravo mama, koja će brinuti o unuci dok je Mina ispred filmskih kamera.

Pročitajte Prelepo! Anica Dobra postala baka - Porodila se Mina Sovtić

- Lordan je dugo želeo da snimi ovaj film i drago mi je što sam deo projekta. S obzirom na to da je sa pripremama krenuo pre godinu i po, nisam znala kad će početi snimanje, kao ni koliko će mi vremena biti potrebno da spremim ulogu.

Svi misle da posle porođaja možeš odmah da se vratiš poslu, ali tek kad beba dođe, shvatiš koliko zapravo imaš obaveza.

Znam da me je mama kao tromesečnu bebu vodila u Hamburg na snimanje filma, pričali su mi da sam plakala u avionu dva sata.

Dalibor Danilović

 

Dok je ona bila na setu, čuvala me je baka. Sad ja idem na set sa ćerkom, ali ne u Hamburg nego u Vršac, i snimaćemo u šumi.

Mama će biti s nama, ništa bez nje. U nju imam najviše poverenja. Ne bih mogla da radim da ona nije raspoložena da pomogne.

Koliko vas je majčinstvo promenilo kao osobu?

- Mene je majčinstvo oblikovalo kao osobu. Postoje situacije na koje ne možemo da utičemo. Takav je slučaj s porođajem, možemo samo da se molimo da sve prođe kako treba i da beba bude dobro.

U takvim trenucima osetimo strah koji nikad ranije nismo iskusili.

Dalibor Danilović

 

Kod mene je on nestao kad sam uzela ćerku u ruke i shvatila da je to moje dete. Nezaboravno iskustvo. Dobila sam neverovatnu vrstu odgovornosti da budem najbolja verzija sebe, da ne podižem glas i ne radim stvari koje ne bih volela da moje dete vidi ili oseti.

Pročitajte Ovo je bakin ponos - Mina Sovtić konačno pokazala naslednicu (foto)

Rođenjem deteta u meni je došlo do izražaja ono najbolje što imam. Majčinstvo me je naučilo da mogu da živim sa malo sna, da su žene jače nego što sam mislila, ali, s druge strane, spoznala sam i koliko je teško biti majka. Svaki dan učim i pomeram granice mogućeg.

Da li biste podržali ćerku da odabere glumu?

- Podržaću je šta god da odabere. Moja mama nikad nije bila isključiva, nije bila preterano ni za ni protiv toga da ja budem glumica.

Imala sam potpunu slobodu, možda čak isuviše, jer mi roditelji nikad ništa nisu branili, sve je uvek bilo stvar dogovora. Oduvek sam imala plan čime ću se baviti, samo što se taj plan s vremenom menjao.

Gloria

 

 

Komentari. (0)

Loading