Eni i Mirna

Bio je jači od moždanog udara, hemoterapije... Masimova supruga i ćerka pogođene novim gubitkom

Autor:

22.05.2023 16:15

Foto: Vedran Peteh

Foto: Vedran Peteh

Supruga i ćerka Masima Savića pogođene novim gubitkom, njihov dom napustio je...



Veliki muzičar Masimo Savić preminuo je krajem prošle godine i iza sebe ostavio neutešnu suprugu Eni i ćerku Mirnu koje su na društvenim mrežama obavestile javnost o odlasku voljenog oca i supruga.

Pročitajte Pretužne slike iz Zadra - Nema od bola Eni Kondić ispratila voljenog Masima na večni počinak (foto)

"Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga sveta, u našim će dušama živeti večno, nasmejan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umetnosti.

Zauvek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna“, stajalo je u saopštenju.

Instagram

 

Supruga i ćerka Masima Savića sada su se suočile sa novim gubitkom.

Naime, njihov pas Mango je preminuo. Mango je za Eni i Mirnu bio kao član porodice, a na Masimovoj stranici na Facebook-u one su napisale koliko im je značio ljubimac.

„Kad psi odlaze, uglavnom odlaze tiho. Mobilni ne vibrira od brojnih poruka izraza saučešća. Ne raspituju se za sahranu. Nema čitulje.

Mango je danas otišao i biće sa svojim Maksom, ali ne želimo da ode tiho. Želimo da vam ispričamo priču o Mangu.

Supruga i ćerka Masima Savića svojom objavom dirnule su mnoge

Mango je rođen u Zagrebu, 1. juna 2011. godine. Tri meseca kasnije Mirna i Masimo upoznali su Manga na jednoj sesvetskoj livadi. Naravno, radilo se tajnoj operaciji za koju Eni nije znala.

Znao sam da je to naš pas kada se sakrio od drugih da obavi nuždu kao mali gospodin - objasnio je Masimo, barem hiljadu puta. Još češće je ponavljao da 'Mango razume koncepciju', što je s vremenom bilo sve teže poricati.

Mango je bio pasionirani ljubitelj balona, kamenja i kafića. Ove prve je lovio po stanu, pucao šapama i potajno žvakao male komadiće istih.

Zato je vrlo brzo dobio veto na balone, ali od kamenja nikada nije odustajao; oblutci, male stene, komadi cigle - Mangu je svaki kamen bio dragi kamen.

Pročitajte Bebi Dol u šoku da njene velike ljubavi više nema, jedva izustila - Masimo je bio...

Bez obzira što je često pokušavao da žvaće kamenje, zubi su mi ostali čitavi i zdravi do zadnjeg dana, pa možemo reći da su i njegovi zubi razumeli spomenutu koncepciju.

Ovo treće, kafiće, osim svoje porodice voleo je najviše na svetu. Na papiru je bio nemački bokser, ali u duši je bio tipični balkanac koji je dnevno obilazio barem dve kafane.

Umesto u park vukao bi u kafić kao da već 45 min kasni na dogovor. Onda bi legao i bez reči vodio razgovore sa svojim i tuđim ljudima. Svi su mu komentari uvek bili na mestu.

Mango je, čini se, vodio i razgovore sa svim našim i vašim bakama, jer se najviše bojao - vetra. Sa svojih 40 kg pokušavao je da se uvlači Mirni, Eni, Masimu i Igoru pod noge u begu od opake nevidljive sile koja pomera zavese. U stvarnosti je pak bio jači i od bure na Maslenici.

ATA Images

 

Bio je jači i od trovanja, od gastritisa, od moždanog udara, od upale prostate, od dermatitisa, od bolesti rožnjače, od okoštavanja diskova, pa od četiri runde hemoterapije.

Sve je to Mango, junački i pomalo neverovatno, prošao i vukao u kafić, noseći omanji balvan u ustima, izvijajući se od sreće na svako tepanje svoje porodice.

A tepalo mu se beskrajno; u parkovima, šumama, na jezerima, na rekama, na plažama, u nekoliko država i na bezbroj fotelja, kaučeva i kreveta.

Pročitajte Masimo Savić - Ćerka mi ne govori ništa jer ne želi da se mešam

Ušiju mekanih kao svila, s repom čiji bi beli vrh ritmično udarao posvuda kad bi mu se neko obratio, Mango je bio vredan član porodice koju je zadužio svojom dobrotom i emotivnom inteligencijom i toliko ih toga naučio o životu i njima samima.

Mango, pas koji je razumeo koncepciju, zauvek će nedostajati ožalošćenoj porodici Savić, Kondić i Pavlović i svojim brojnim prijateljima, napisale su emotivne supruga i ćerka Masima Savića.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading