Marko Janketić

Marko Janketić priznaje: Pevanje sam učio u kafanama

Autor:

06.05.2023 12:00

Foto: ATA Images

Foto: ATA Images

Sin proslavljenog dramskog umetnika Miše Janketića glumac Marko Janketić ima dara i za pevanje



Marko Janketić upravo snima film o legendarnom folk pevaču Džeju Ramadanovskom, u kome tumači njegovog brata od tetke, Isu Leru zvanog Džamba. Mladi umetnik je nedavno dobio drugo dete, ćerkicu Lenku. Iako je glumac Mako Janketić i odličan pevač, u ovom ostvarenju neće često biti sa mikrofonom.

Umetnik koji već godinama amaterski peva po kafanama, prvi put pred kamerama je to uradio tek u seriji "Močvara"  u kojoj je tumačio kontroverznog folk pevača Srđana Karana. Tada je otkrio da je prve pevačke nastupe imao u roditeljskom domu, u kome je od mame Svjetlane Knežević i oca Miše Janketića dobio osnovne muzičke lekcije.

Pročitajte Jedna od glavnih uloga u Nedelji poverena njemu- Za ovu rolu naš poznati glumac će se potpuno transformisati (foto)

FIREFLY PRODUCTIONS - PROMO

 

S ozbirom na to da je odrastao u porodici umetnika u kojoj se negovala i ljubav prema muzici, odmalena je, zajedno sa mlađom sestrom Milicom, bio zadužen za atmosferu na porodičnim slavljima.

- Milica je završila nižu muzičku, uz klavir svira i gitaru pa bismo nas dvoje uvek zapevali. Imali smo raznolik repertoar, od roka do narodnjačkih balada. U kući se uvek mnogo slušala muzika, pošto je mama Svjetlana kod čuvenog pedagoga Baganova u Sankt Peterburgu završila balet, i odande donela mnogo ploča klasične muzike na kojima sam odrastao. Kasnije sam zavoleo i druge žanrove. Sve zavisi od raspoloženja i ambijenta. Prijaju mi i one klasične kafanske melodije, kao i starogradske, jedino su trubači prebučni za moj ukus.

Pročitajte Porodica kao pokretač- Nova uloga koja je poznatog glumca promenila iz korena

 

ATA Images

 

Narodnjačke balade su mu omiljene, posebno Džejove i pesme Tome Zdravkovića, među kojima se izdvaja "Šta je to u meni što se zove tuga", jer je jako je lepa i uvek mu dodirne dušu, ima poseban senzibilitet. Toma je bio naš šansonjer, poput Žaka Brela, Iva Montana, Šarla Aznavura. 

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading