Vera Čukić

Javni život je više ne zanima, Vera Čukić nakon što je ostala udovica ovde provodi vreme

Autor:

09.04.2023 20:30

Foto: Arhiva Hello!

Foto: Arhiva Hello!

Vera Čukić više ne glumi, najzapaženije uloge napisao joj je suprug



Proslavljena glumica Vera Čukić se nakon smrti supruga u potpunosti povukla sa javne scene, uprkos veoma dugoj i uspešnoj karijeri, kao i zapaženim ulogama.

Pročitajte Legendarna glumica Vera Čukić dobila je prestižnu nagradu

Gloria

 

Uz to iza sebe ima mnoštvo uloga i nagrada, a poslednji angažman prihvatila je 2011. godine za seriju "Moj rođak sa sela“.

U braku je provela 50 godina sa suprugom, scenaristom Gordanom Mihićem. Nažlost, 2019. godine ostala je udovica i od tada se povukla na porodično imanje.

Vera je pola veka provela sa scenaristom, a javnosti se obratila pre dve godine, kada joj je uručen u Jugoslovenskoj kinoteci Zlatni pečat za doprinos filmskoj umetnosti.

- Kada sam se popela na pozornicu, bila sam uzbuđena. Izašla sam pred publiku da nešto kažem posle dugo vremena. Gordan je uvek bio sa mnom. Bio je i sada. - započela je Vera tada.

- Najbolje uloge sam uradila po njegovim tekstovima: "Dnevnik uvreda", "Zaboravljeni", seriju "Gore-dole", divne i tople filmove "Srećna porodica", "Žuta". I ne samo to. Znam koliko bi se Gordan obradovao kada bi znao da sam dobila nagradu. - i dodala:

- On se više radovao mojim uspesima nego svojim. To mu je bilo važno, da sam ja srećna i zadovoljna -rekla je Vera prošle godine posle.

Kako su mediji pisali, dok joj je suprug bio živ Beograđani su često mogli da ih vide u šetnjama centrom grada, a Vera već duže vreme ne živi u prestonici.

Pročitajte Utehu pronašla u manastiru - Ivana Mihić otvorila dušu, želela sam da rodim

Arhiva Hello!

 

Sa ćerkom, takođe glumicom, Ivanom Mihić živi u Grockoj gde su odavno kupili imanje.

- Ne živim više u Beogradu. Udaljena sam četrdesetak kilometara od grada. U predivnom sam kraju, u kući koju smo Gordan i ja, a kasnije i naša ćerka Ivana, izgradili. To traje 50 godina i toliko sam sa Gordanom bila životni drug.

- Održavam tu našu kuću, trudim se da ona bude u dobrom stanju, trudim se oko moje Ivane i onih koje volim. Više ni ne pišem. Posle dve knjige koje sam objavila, počela sam da pišem i treću, napisala tridesetak stranica i onda prestala. Ponele su me druge stvari - ispričala je.

Podsetimo, Gordan Mihić preminuo je u 80. godini života, a sahranjen je u manastiru Rajinovac, nadomak Grocke.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading