Mirjana Joković

Naša poznata glumica napustila je Srbiju na vrhuncu karijere, a zatim je otkrila novu strast

Autor:

30.03.2023 20:21

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Glumica Mirjana Joković najveći deo svog života provela je van granica Srbije



Glumica Mirjana Joković napustila je Srbiju reklo bi se na vrhuncu karijere, velike uloga imal je domaćim ostvarenjima najznačajnijih reditelja, "Podzemlje", "Vukovar, jedna priča" i "Stršljen".

Pročitajte Mirjana Joković - vratiću se zauvek

Nakon toga prosto je spakovala kofere i otišla u svet. Razlog dugo nije otkrivala, ali je po povratku u Beograd ispričala zašto je to uradila.

- Nikad nisam otišla sa planom da živim van zemlje, to se prosto desilo, i nikad nisam raskinula vezu sa Beogradom i Srbijom. Iako je moja lična priča drugačija, definitivno ima spoja u tome koliko mi ponesemo svoj grad sa sobom - rekla je po poslednjem dolasku u srpsku prestonicu.

Na vrhuncu slave, 1993. godine, donela je odluku da se preseli u Los Anđeles, gde je nastavila da se bavi glumom, a igrala je u holivudskim ostvarenjima poput: "A better way to die", "Private Property".

U Americi je otkrila još jednu strast.

- Ja predajem i pedagogija mi je postala druga ljubav jednako važna kao i gluma. Tu sam otkrila jednu posvećenost koja me ispunjava. Predajem na California Institute of the Arts, jednoj od najboljih progresivnih škola u Americi, tu sam već 15 godina i mnogo volim svoje studente. Ne mogu mnogo da sebi dam otpusta, ali kad se nešto desi što je stvarno bitno i lepo, da mogu da pomognem, onda naravno nađem vremena - kazala je tada.

Pročitajte Osvaja Ameriku - Ćerka Zorana Cvijanovića njegov je ponos, lepotica krenula očevim stopama (foto)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AFTER DARK (@after_dark2020)

Zanimljivo je i to, da je Mirjanu odmah po rođenju život odveo van granica. Ona je rođena u Užicu, odakle je sa roditeljima otiša u Afriku, gde je do osme godine živela u Zambiji.

Mirjana Joković deo svog života provela je i u Argentini, gde je snimila nekoliko filmova.

Diplomirala je na Akademiji dramskih umetnosti u Beogradu, a neke od kolega u klasi bili su joj Dragan Bjelogrlić, Milorad Mandić, Darko Tomović, Srđan Todorović, Vesna Trivalić, Slobodan Ninković i Dragan Petrović.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading