Saša i Dejan Matić

Jedan pogrešan korak i ostali su bez vida: Saša i Dejan Matić nisu rođeni slepi, evo šta se dogodilo

Autor:

13.03.2023 20:30

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Saša i Dejan Matić nisu rođeni slepi, malo ko to znaPevači Saša Matić i njegov brat Dejan svojim pevačkim umećem ostavili su ozbiljan trag na domaćoj muzičkoj sceni. Njihove pesme se prepevavaju, ali uprkos tome u javnosti je malo poznato da braća po rođenju nisu imala problema sa vidom.

Pročitajte Prvi put u javnosti - ponosni tata Saša Matić, ne zna se koja ćerka je lepša (foto)

 

 

Iako, su bez vida ostali kao veoma mali, to im nije bila nikakva prepreka u životu, kao ni u uspešnoj muzičkoj karijeri.

Često je slučaj da blizanačke trudnoće budu veoma rizične, pa su tako i braća Matić prevremeno rođene bebe. Saša i Dejan su na svet došli kada je njihova majka bila u šestom mesecu trudnoće.

Međutim, malo ko zna, da poznati pevači po rođenju nisu imali nikakvih problema sa vidom. Ali, prerano rođenje podrazumeva i boravak deteta u inkubatoru. Tako su braća Matić i nakon rođenja u Bihaću prebačeni u bolnicu u Zagrebu, gde su bili u inkubatorima.

Uprkos brovaku u bolnici i inkubatorima, već nakon nekoliko dana kasnije došlo je do izvesnih problema i obojica su ostali slepi. Pretpostavlja se da je u pitanju bila greška medicinske sestre zbog koje su braća ostali bez vida.

- To je nepažnja. Sada, koga… Nisam nešto detaljisao i raspitivao se čija. Da li je lekar, da li je medicinska sestra, nisam ulazio u to. Bilo je to rođenje pre vremena. A, da je bila nepažnja, bila je - izjavio je Dejan Matić jednom prilikom za medije.

Ranije su mediji pisali, kako postoji mogućnost da se uz određene medicinske intervencije njima povrati vid. Navodno, veće šanse za uspešnost operacije je imao Saša, ali on to nije želeo da uradi zbog brata. Ipak, on je to demantovao svojevremeno.

Pročitajte Kopaonik Music Week festival u punom sjaju i nastup Saše Matića!

 

 

- Ma ne, to je bezveze priča. Oni su hteli na nama da rade nekakve eksperimente. To nisu dozvolili roditelji, a ni mi. Ja tako ne volim što se godinama priča o toj temi, da vi nemate pojma. Dve najgore teme, one koje najmanje volim su: da li sam u svađi sa bratom i šta je bilo sa mojim vidom - rekao je Saša tada, i dodao:

- Moji prijatelji i ljudi koju su sa mnom u stalnom kontaktu znaju kako ja živim i znaju da ovaj život volim najviše na svetu. Da li sam se ja lečio i kod koga sam se lečio, to je moja privatna stvar. Ima jedna priča kada je jedan moj prijatelj nazvao taksi, a oni su ga pitali: ‘U kom pravcu idete?’, a on je rekao: ‘Koga to zanima osim mene?“.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading