Kejt Midlton

Bizarna pravila kraljevske porodice: Kejt Midlton se udajom odrekla mnogo toga, nećete verovati šta joj je sve zabranjeno

Autor:

07.03.2023 15:00

Foto: Chris Jackson/Getty Images)

Foto: Chris Jackson/Getty Images)

Pravila kraljevske porodice kojih princeza od Velsa mora da se pridržava su neobična, iznenadiće vas



Sladak život na dvoru o kome mnoge devojčice maštaju nije baš med i mleko kao što se čini na prvi pogled. Kraljevska porodica ima striktna pravila kojih se pridržava, a koja mnogi nisu ni mogli da zamisle. Kada je postala član kraljevske porodice Kejt Midlton je morala da usvoji ova pravila koja će vas sigurno iznenaditi.

Pročitajte Ostaće za ceo život - Neobičan nadimak princeze Šarlot glavna tema u medijima (foto) 

Guliver Getty Images

 

Nema autograma

Princeza od Velsa ne može da daje autograme obožavateljima. Prema pravilima krune, ona može da potpiše samo zvanična dokumenta koja je prethodno odobrio kralj Čarls. Razlog za ovo pravilo dolazi iz straha da bi neko mogao da falsifikuje dokumenta u ime člana kraljevske porodice, zbog čega su dozvoljena samo fotografisanja i rukovanja.

Zabranjeno joj je da zarađuje

Ma koliko se za 21. vek nekome činilo čudno ovo pravilo, Kejt Midlton ne sme da profitira ni od jednog posla koji radi. Princeza je pasionirana fotografkinja, a fotografije koje je objavila tokom godina puštaju se u javnost preko palate i ona lično ne profitira.

Pročitajte Kejt Midlton skinula crninu - Retro haljina u boji nevena, elegantna, efektna i svima dostupna FOTO

Getty Images

 

Bez upadljivog manikira

Diskretan i elegantan manikir su obavezni za Kejt, a čak postoje i dve nijanse koje naizmenično bira: Soft Pink 28 Rose Lounge (Bourjois) i Nude 423 Allure (Essie). Protokol nalaže da članice kraljevske porodice treba da se drže prirodnih tonova na zvaničnim događajima.

Pročitajte Skandal kakav se ne pamti - Kejt Midlton na crvenom tepihu napravila nedopustiv potez (foto)

Photo by Arthur Edwards - WPA Pool/Getty Images

 

Strog kodeks odevanja

Pre udaje za princa Vilijama Kejt je nosila znatno smelije kombinacije koje su sada za nju prošlost. Kejt je rekla zbogom kožnim čizmama, provokativnim haljinama i živim dezenima. Kožu može da nosi samo ukoliko je veštačka. Crnu boju treba da izbegava, odnosno trebalo bi da je nosi samo tokom dana žalosti i povremeno za noćne događaje.

Pročitajte Po receptu Kejt Midlton - Salata koja je postala viralna na društvenim mrežama, evo zašto (video)

Photo by Chris Jackson/Getty Images

 

Nema pravo da glasa

Za ovo u Engleskoj ne postoji zvanični zakon, ali narod bi smatrao neustavnim da kraljevska porodica glasa na izborima jer bi trebalo da ona predstavlja celu zemlju.

Zabranjeno joj je da igra "Monopol"

Ovo je možda najbizarnije pravilo na listi, a uveo ga je vojvoda od Jorka 2008. godine. On je to nazvao "opakom zabavom" pozvavši kraljičine podređene da se suzdrže od takve igre.

Grljenje nije dozvoljeno

Teško da će ijedan fotograf uspeti da zabeleži trenutak intimnosti Kejt i princa Vilijama. Prema pravilu, par ne sme ni da se vidi kako se drži za ruke.

Pročitajte Trik zbog kog Kejt Midlton nosi XS veličinu (video)

Guliver Getty Images

 

Nema plakanja u javnosti

Otkako se pridružila kraljevskoj porodici, Kejt mora sve vreme da ostane smirena, jer se očekuje da nikad ne plače u javnosti. Čak i kad učestvuje u humanitarnim akcijama ili odavanju počasti nikada ne pokazuje previše emocija.

Određen položaj vilice za fotografisanje

Mnogi kažu da Kejt izgleda besprekorno na fotografijama. Spontane ili iskrene fotografije kraljevske porodice ćete retko videti jer postoji protokol kako se oni fotografišu. Žene u kraljevskoj porodici bi trebalo da paze da im vilica ostane paralelna s tlom. To bi trebalo da nauče na časovima bontona jer uopšte nije intuitivno.

Kejt mora da bude dva koraka iza Vilijama

Kako bi pokazala poštovanje prema tradiciji svog supruga, Kejt mora hoda dva koraka iza Vilijama na zvaničnim javnim imenovanjima. 

Pročitajte Nikad ne greši - Vojvotkinja pokazala kako se nosi kraljevskoplava boja

Getty Images

 

Redovni odlasci u kozmetički salon

Princezu od Velsa nikada nećete videti neurednu. Od nje uvek očekuje da izgleda elegantno, da ima uredne nokte i lepu frizuru.

Nema šešira nakon 18 sati

Dame iz kraljevske porodice moraju da nose šešire na svim formalnim događajima. Nakon 18 sati ne moraju više da nose šešire, već radije tijare i krune.

Pročitajte Kraljica reciklaže - Novo lice haljine koju je već nosila

Guliver Getty Images

 

Dekolte nikako

Kejt Midlton uvek mora da bude sigurna da pokrije dekolte. Princeza Dajana je ponekad na haljinu stavljala broš kako bi pokrila dekolte kada bi izlazila iz vozila. 

Princeza ne skida kaput u javnosti 

Još jedna stvar koju nikada nećete videti da Kejt Midlton radi je skidanje sakoa ili kaputa u javnosti, jer to navodno nije damski.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (1)

Loading
sddd

07.03.2023 20:04

Biće baksuz veći od Elizabete.