Ivana Rašić

Savršena trudnica u petoj deceniji, Sajsi MC za Gloriju otkriva sve o blagoslovenom stanju i imenu za bebu

Autor:

05.03.2023 20:45

Foto: Aleksandar Crnogorac

Foto: Aleksandar Crnogorac

Pošto je u petoj deceniji ostala u drugom stanju, što je kod nje proizvelo brojne strahove i predrasude, rep zvezda Ivana Rašić, poznata po umetničkom imenu Sajsi MC, uspešno je prebrodila izazove i s nestrpljenjem očekuje porođaj zakazan za kraj martaZvezda regionalne rep scene Ivana Rašić (41), u muzičkom svetu poznatija kao Sajsi MC, atipična je umetnica u svakom smislu. Dok u osmom mesecu trudnoće s mešavinom straha i nestrpljenja očekuje prvi porođaj, ne ponaša se razmaženo. Naprotiv, redovno obavlja kućne poslove, a mnogi su tek na nedavno završenom MAC-u, na kome je dobila nagradu za rap & hip hop pesmu godine za kompoziciju “Ringe jaja”, primetili da je u drugom stanju.

Pročitajte Trudna MC Sajsi, uspela da sakrije mesecima da je u blagoslovenom stanju

Aleksandar Crnogorac

 

- Niko osim supruga nije ni znao da sam trudna, sve dok nisam uradila prenatalne testove koji su mi kao starijoj trudnici bili obavezni. Nisam želela da se od toga pravi neka fama. 

Suprug Marko Trmčić Krsma, frontmen pank benda JNA, sa kojim se posle dugogodišnjeg zabavljanja venčala pre dve i po godine na intimnoj ceremoniji, vest da će dobiti prinovu dočekao je sa velikom radošću. I svi ostali iz njihovog okruženja bili su oduševljeni. 

- Bila sam i više nego zbunjena njihovim reakcijama. Brat, koji živi u Americi, zaplakao je i otvorio rakiju staru mnogo godina da nazdravi. Ja nisam imala takav osećaj, bila sam, blago rečeno, zatečena i obuzeli su me brojni strahovi, ali i pogrešna uverenja o drugom stanju. Zbog toga mi je bilo mnogo lakše da se sa svim tim nosim ako to niko iz moje okoline ne zna i zato sam bila “u ilegali”

Aleksandar Crnogorac

 

 

Neke od strahova i predrasuda uspela je da razbije s vremenom. 

- Prvo mi je bila zastrašujuća pomisao da će se moje telo deformisati, ali sam to uspela da prevaziđem. Tokom godina sam čula stvarno mnogo loših priča, da u trudnoći ispadaju zubi, opada kosa, i bila sam ubeđena da se to dešava svima. U početku se nisam osećala nimalo blaženo, posebno zbog mučnina koje su bile iscrpljujuće, ali sam se smirila kad su mi doktori objasnili da su one dobar znak. 

Nakon što su prve muke prošle, počela je da funkcioniše normalno i postala veoma aktivna. Tokom leta učestvovala je na svim važnim festivalima, uključujući i Exit, u septembru je bila kuma Prajda, a nedavno je imala zapažen koncert u KC Grad. 

- Kupila sam za tu priliku baš veliku jaknu pa niko nije primetio moj stomak. Nakon toga, kad su me videli na MAC-u, kolege sa kojima sam nastupala nisu mogli da veruju da sam u sedmom mesecu trudnoće. Mislili su da je to neki moj performans, ali nikad se ne bih šalila sa takvim stvarima, kako zbog sebe tako i zbog drugih žena koje su trudne ili nameravaju to da postanu. Simpatično mi je što mi sad i poznati i nepoznati ljudi koje srećem na ulici govore koliko su srećni zbog mene. Imam utisak kao da oni znaju nešto što ja još ne znam. 

Pročitajte Emotivan kao nikad: Poruka za Sajsi MC sveže udatu pevačicu

Aleksandar Crnogorac

 

Iako je savesna trudnica i poštuje sve savete i preporuke lekara, ne polazi joj za rukom da se naspava kako treba. 

- Muči me nesanica, a o svemu drugome vodim računa, možda ne baš u tolikoj meri kao što to radi neko ko vodi drugačiji život. Nisam od onih trudnica koje ne podižu ništa teže od kašike. To je sasvim u redu, jer svako ima pravo na izbor, dok ja regularno obavljam sve kućne poslove, samo se brže umaram. Onda se malo odmorim, pa nastavim dalje. 

Premda je velika štreberka, ne čita knjige o roditeljstvu uverena da će znati šta treba da radi kad beba dođe. 

- Kad me je suprug nedavno pitao da li hoću da idem na neku radionicu o dojenju, samouvereno sam mu rekla da mislim da ću umeti da podojim dete. Za to sam sigurna da ću se snaći, za razliku od kupanja. Sad se oko svega mnogo filozofira, a mene su, recimo, kupali tako što bi me stavili na ruku i pod tuš ili slavinu. U vreme kad sam odrastala nije bilo toliko pomagala za bebe, dok je danas sve dostupno. Ipak, nisam od onih koji smatraju da detetu treba obezbediti sve, pre sam za varijantu da mu neće ništa biti ukoliko mu nešto i zafali. I meni je dosta toga falilo kad sam bila mala, na primer, dugo nisam imala svoj krevet pa sam spavala na poljskom. Svom detetu sigurno neću nabaviti neki “spejs-šatl”, a i kasnije, kad bude malo poraslo, čak i ako budem imala mogućnosti da mu pružim sve, ipak to neću učiniti, da bi znalo kako je to kad ti je nešto uskraćeno. Zasad je to neka moja intimna škola roditeljstva. 

Ime za bebu još nije smislila, nijedno joj nije toliko privlačno, pa će ipak sačekati da se porodi i uzme je u naručje. 

 

Komentari. (1)

Loading
Milica

08.03.2023 08:39

Te trudnice koje "ne dizu nista teze od kasike" ne dizu jer imaju rizicne trudnoce a ne zato sto su razmazene. I ja sam u prve dve bila aktivna i sve radila i podizala, ali sada u trecoj ne smem. Zabranili mi doktori. Tako da te fore kako si aktivna jer nisi razmazena,okaci macki o rep. Mada sta ocekivati od nekoga ko je do pre dva dana mislio da se sve zene u trudnoci raspadnu...