Vladimir Putin

Bolest Vladimira Putina više se ne može sakriti, lekari su rekli svoje

Autor:

19.02.2023 13:30

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Vladimir Putin - pokreti koji odaju njegovo zdravstveno stanje



Predsednik Ruske Federacije, Vladimir Putin, pod budnim je oko, svetske javnosti, analitičara, obaveštajnih agencija, ali i i ljudi na društvenim mrežama. Bukvalno se prati svaki njegov korak, ali i pokret.

Pročitajte Vladimir Putin ponosno peva američki hit - Snimak ne prestaje da se komentariše

Ata Images

 

 

Trenutno su u fokusu njegove nemirne noge, tačnije način na koji Vladimir Putin pomera noge. Ovo je posebno postalu goruća tema nakon sastanka sa predsednikom Belorusije, Vladimirom Lukašenkom.

- Ovaj sindrom je vrlo neprijatno stanje koje ima veze sa dopaminom - objasnila je neurolog dr Gorica Đokić u emisiji "Jutro" na TV Prva. Za sada lekari i naučnici nisu potvrdila siguran uzrok ovog sindroma, ali se smatra da je to posledica nedostatka gvožđa u organizmu.

Zato svi koji pate od nemirnih nogu treba da prvo požure u laboratoriju kako bi bili sigurni da im je krvna slika dobra. Još jedan problem se navodi kao potencijalni uzrok, a to je disfunkcija dela mozga koji je odgovoran za kontrolu pokreta, piše portal Lepa&Srećna.

Pročitajte Udobno i moderno - Izdanje Vladimira Putina o kome svet priča (foto)

Ata Images

 

 

Sudeći izjavama stručnjaka u medijima, i po pokretima ruskog predsenika, najverovatnije može da bude u pitanju sindrom nemirnih nogu, ali niko sa sigurnošću ne može da tvrdi o čemu se radi. Ova neizdrživa potreba za kretanjem, hodanjem, javlja se najčešće kada je osoba u ležećem položaju i osoba tada mora da ustane i šeta. 

- Samo to donosi olakšanje - objašnjava dr Gorica.

- Kad je čovek u sedećem položaju i pravi pokrete poput Putina na ovom snimku, to uopšte ne mora da znači da ima sindrom nemirnih nogu - kaže doktorka.

- Sam sindrom nije ni bolan ni opasan, ali jeste veoma neprijatan. Može da dovede do nesanice koja, za posledicu, može imati pad kognitivnih sposobnosti.

- Veoma se lako leči, običnim dopaminskim agonistima - kaže dr Đokić.

Pročitajte Danas je Bogojavljenje - Vladimir Putin i ove godine zaronio u ledenu vodu (video)

Noge nisu jedine "na meti" spekulacija o Putinovim bolestima. Navodno je na nekim snimcima uočeno kao ne podiže dovoljno brzo desnu ruku, pa je čak i ne pokreće dok hoda što deluje neprirodno. Za njegovo lice kažu da je "neprirodno naduveno", mnogi tvrde da su zapazili kako hramlje.

Ipak, najčešće se prenosi glasina kako on "ima karcinom jetre i redovno ide na hemoterapije", što se na njegovom licu i telu navodno još "ne može videti". Zvanični Kremlj je mnoge vesti o Putinovim navodnim bolestima demantovao, a na neke od njih se čak uopšte nije ni oglasio.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (1)

Loading
Lucija

11.03.2023 00:48

Ni moja,ljekari su rekli svoje.