Evrovizija 2022: Sve zemlje Ex Yu na dnu su liste na kladionicama, osim jedne

Autor:

07.04.2022 11:34

Foto:

Foto:

Sve zemlje Ex Yu na dnu su liste na evrovizijskim kladionicama, osim jedne



Stanje na evrovizijskim kladionicama 33 dana pred početak Evrovizije u Italiji nije najsjajnije za zemlje bivše Jugoslavije, jer se skoro sve nalaze na dnu liste. Ove godine u Torino idu Srbija, Hrvatska, Slovenija, Severna Makedonija i Crna Gora.

Od 40 zemalja koje se ove godine takmiče na Euroviziji, Hrvatska je trenutno na 33. mestu kladionica te joj kladioničari daju manje od 1% šanse za pobedu. Na 35. mestu kladionica je Crna Gora, Severna Makedonija je na 38, a Slovenija na neslavnom 39. mestu. Prema ovim predviđanjima, nijedna od ovih zemalja nema nikakvu šansu za pobedu.

Pročitajte i: Bez cenzure - Nage fotografije italijanskih zvezda obišle svet

Foto: Dean Mouhtaropoulos Getty Images

 

Od bivših republika izdvojila se jedino Srbija koja je trenutno 15. na kladionicama s jakim šansama za ulazak u finale. Konstrakta i pesma In Corpore Sano osvojila je naša srca i srca ljudi širom Evrope i sveta. Nedavno je i glumica Zendeja bila objavila da i ona uživa u Konstraktinoj pesmi, a takođe se našla pri vrhu Genius liste za pretragu pesama.

Pročitajte i: Ana Đurić Konstrakta - Život mi se dosta promenio

ATA Images

 

Inače, Crnu Goru ove godine predstavlja Vladana s pesmom Breathe, dok Severnu Makedoniju predstavlja Andrea i pesma Circles. Sloveniju predstavlja sastav LPS i pesma Disko, a Hrvatsku Mia Dimšić sa Guilty pleasure.

Hrvatska, Crna Gora i Severna Makedonija na izvodiće svoje numere na engleskom jeziku, dok Srbija i Slovenija pevaju na maternjem jeziku.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading