Isplivali detalji o "hladnom pištolju": Kako je došlo do stravične nesreće na snimanju filma "Rust"

Autor:

23.10.2021 12:00

Foto:

Foto:

Prema detaljima istrage o fatalnoj pucnjavi koja je objavljena u petak, Boldvinu je u ruke dat siguran, "hladni pištolj", ali je on ipak sadržao prave metke kada je pucano.



Pomoćnik režisera koji je Boldvinu dao rekvizit pištolj nije znao da pištolj sadrži bojeve metke, kaže detektiv Džoel Kano iz odeljenja šerifa Santa Fea.

Pročitajte i Nakon ubistva oglasio se Alek Boldvin - Ostao sam bez reči

Getty Images

 

Metak je snimateljku Halinu Hadčins pogodio u grudi, a reditelja Džoela Souzu koji je bio iza nje, u rame. Hadčins je umrla od zadobijenih rana, a Souza je povređen, ali je od tada pušten iz lokalne bolnice.

Incident se dogodio na ranču Bonanza Krik, južno od Santa Fea, tokom probe i nije jasno da li je on i snimljen.

Pištolj se pored druga dva nalazio  na kolicima ispred zgrade. Jedan od njih uzeo je pomoćnik režisera na filmu i predao ga Boldvinu.

- Dok je pomoćnik režisera predavo pištolj glumcu Aleku Boldvinu, on je povikao" hladni pištolj ", ukazujući da pištolj nije imao nijednu pucnjavu uživo - navodi se u izjavi.

Pročitajte i "Ne čuju se više otkucaji srca" - Velika tuga u porodici Aleka Boldvina

Profimedia

 

Produkcija filma je odmah prekinuta. Šerifovo odeljenje je saopštilo da nije podignuta optužnica i da je istraga ostala otvorena. Boldvin je dobrovoljno dao izjavu o pucnjavi, saopštilo je šerifovo odeljenje.

Ova nesreća je obnovila debatu o tome da li određene vrste rekvizita treba zabraniti na TV i filmskim setovima.

Podsetimo, Brendon Li, sin legende borilačkih veština Brusa Lija, umro je u 28. godini nakon što je 1993. smrtno ranjen iz pištolja u nesreći na setu tokom snimanja filma "Vrana".

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading