Iznenadna smrt reditelja Igora Vuka Torbica uzdrmala region: Oproštajno pismo ostavio je glumici Hani Selimović

Autor:

19.06.2020 12:53

Foto:

Foto:



Nadareni reditelj i dečko glumice Hane Selimović, Igor Vuk Torbica, tragično nas je napustio...

 

Pozorišni reditelj Igor Vuk Torbica, preminuo je 16. juna, u Rovinju, a smrt mladog umetnika i autora predstava "Hinkeman" i "Carstvo mraka" potvrdili su porodica i prijatelji.

"Napustio nas je u 33. godini Igor Vuk Torbica, pozorišni reditelj. Rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, školovao se i živeo i radio u Beogradu, kao i u mnogim najznačajnijim pozorištima širom regiona. U gradu koji je voleo i odabrao, napravio je neke od svojih najboljih predstava, kao i u Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, Rijeci, Somboru, Bitolju", glasi saopštenje porodice i prijatelja reditelja.

 

Pročitajte i... Hana Selimović: Nismo obrazovali pozorišnu publiku, potcenjivali smo je, podilazili, a sada joj se rugamo

 

Igor je završio Srednju školu za primjenjenu umjetnost i dizajn, a pozorišnu režiju je diplomirao u klasi profesorke Alise Stojanović, na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njegov rad bio je poštovan širom regiona, a predstave "Razbijeni krčag", "Slučaj Hinkeman", "Krvava svadba" i "Carstvo mraka" definitivno će ostati upamćeni kod publike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hana Selimovic (@mitraljeza) on May 6, 2020 at 7:08am PDT

Kako domaći mediji navode, reditelj je ostavio i dva oproštajna pisma za sobom. Jedno je namenio svojoj profesorski Alisi, a drugo dugogodišnjoj devojci, glumici Hani Selimović.

Igor i Hana su u vezi bili pet godina, a ona je za magazin Story jednom prilikom izjavila da je lepo imati nekoga ko može da razume iracionalnu prirodu problema koje umetnik oseća. Takođe je za svog dečka rekla da je beskrajno talentovana, pametna i inspirativna osoba.

 

Pročitajte i... Suze i sećanja prijatelja i kolega: Poslednji pozdrav Predragu Ejdusu na sceni Narodnog pozorišta 

 

Hana se povodom iznenadne smrti reditelja oglasila na društvenim mrežama.

- Dragi prijatelji, hvala svima na rečima i pomoći koju tako velikodušno pružate. U mom srcu je toliko puno ljubavi za čoveka koji mi je pružio najlepše trenutke mog života, da želim da tu ljubav podelim sa svetom. I pustim svetlo i život da odnesu pobedu, nad besmislom ovog vremena. Igor je bio i ostaće moj svetionik. Ka njemu idem, zauvek. Takvi ljudi su retki, njih treba samo voleti - napisala je glumica.

Na svom profilu na Instagramu takođe je objavila i fotografiju sa preminulim Igorom Vukom Torbicom.

- Gledam te, u dušu, zauvek. Jedini moj -  napisala je glumica Hana Selimović ispod slike, emotivno se opraštajući od reditelja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hana Selimovic (@mitraljeza) on Jun 19, 2020 at 2:58am PDT

Povodom nemilog događaja se putem interneta oglasila i sestra pozorišnog reditelja, Una Torbica i zamolila prijatelje za razumevanje u teškim trenucima kroz koje prolazi zajedno sa porodicom, ali im se i zahvalila na ljubavi i podršci koju joj pružaju.

goran.anicic

Autor