Hana Selimović: Nismo obrazovali pozorišnu publiku, potcenjivali smo je, podilazili, a sada joj se rugamo

Autor:

08.09.2017 14:39

Foto:

Foto:



Kada dopustimo sebi drskost da kažemo da nam je publika neobrazovana, to znači da je mi nismo obrazovali. Da joj nismo nudili. Da smo je potcenjivali, podilazili joj misleći da je ona sposobna za malo, ili barem misleći da za mnogo nije sposobna - kaže mlada glumica Hana Selimović i dodaje:

- To je ruganje i jedan elitistički manir koji nema veze sa onim što pozorište zapravo jeste", dodaje ona. "Beograd je veliki grad. On treba da nudi mnogo. I naposletku, pozorište nije institucija za obrazovane ili neobrazovane. Ono je namenjeno ljudima. Ono, ako hoćete, obrazuje - rekla je glumica za magazin "Original".

Za talentovanu dramsku umetnicu, unuku jednog od najvećih pisaca sa naših prostora Meše Selimovića, kažu, da ne podleže klišeima, da je beskompromisna, potentna, raskošnog talenta, na scenu stigla pravo iz klase profesora Nebojše Dugalića. Činjenice poput one da je laureatkinja priznanja Sterijinog pozorja dokaz su da njen umetnički put nimalo nije promašen.

#carstvomraka

Објава коју дели Hana Selimovic (@mitraljeza) дана 20. Мар 2017. у 7:24 PDT

-Kada bi svako od nas malo više negovao ljubav prema svom poslu sa svim problemima i nepravdama koje on izvesno nosi, možda bi to već bio jedan mali korak napred u umetničkom, etičkom i ljudskom smislu - tvrdi glumica koja se priprema za ovogodišni Bitef koji će biti održan između 22. i 30. septembra pod nazivom "Epsko putovanje".