Loše vesti po povratku u Bolonju - Siniša Mihajlović pozetivan na kovid-19

Autor:

31.08.2020 18:27

Foto:

Foto:



Posle povratka sa Sardinije, srpski fudbalski stručnjak i trener italijanske Bolonje Siniša Mihajlović saznao je da je pozitivan na virus kovid-19, zbog čega mu je sugerisano da 14 dana provede u kućnoj samoizolaciji

Posle povratka sa letovanja na Sardiniji, srpska fudbalska legenda i trener italijanske Bolonje Siniša Mihajlović (51) saznao je da je zaražen virusom kovid-19.

Kako se radi o asimptomatskom slučaju, Siniša nije hospitalizovan, već će 14 dana morati da provede u kućnoj izolaciji uzimajući medikamente koje su mi doktori prepisali.

Porodica Mihajlović krstari italijanskom obalom: Siniša kao u najboljim danima, Arijana blista

Italijanski mediji nagađaju na koji način se Mihajlović zarazio i pokušavaju da naprave rekonstrukciju njegovog kretanja na mediteranskom ostrvu, ističući kako se tokom odmora viđao s mnogobrojnim prijateljima i poznanicima.

U jednom hotelu u Kalabriji odigrao je utakmicu s poznatim ličnostima, među kojima su bili Flavio Brijatore, bivši direktor Formule 1 i vlasnik čuvene diskoteke Milijarder na Sardinji, trener Atletiko Madrida Dijego Simeone, fudbaler Totenhema Erik Lamela kao i pevač Fabio Rovaci.

Arijana Mihajlović: Siniša je jak

Takođe su praćene i njegove večernje aktivnosti, pa se navodi da je sa dugogodišnjim prijateljem Zlatanom Ibrahimovićem bio u provodu u jednom noćnom klubu.

Novinarima nije promakla ni Sinišina poseta košarkaškom klubu Dinamo Sasari u kampu u Olbiji, a tom prilikom objavio je selfi sa harizmatičnim trenerom Đanmarkom Pocekom. Priča se da je bio i na kućnoj zabavi italijanske instagram senzacije Đanluke Vakija.

Rizična grupa

Podsetimo, Mihajlović je u julu 2019. godine saznao da boluje od leukemije i nakon više serija hemioterapija i presađivanja koštane srži vratio se normalnom ritmu života. Bolest ga je primorala da propusti letnje pripreme Bolonje, a nakon izlečenja vratio se na trenersku klupu predvodeći svoj klub do kraja šampionata koji je, zbog prekida usled pandemije, okončan tek početkom avgusta.

Kad je saopšteno da je oboleo od kovida-19, a kako spada u rizičnu grupu, javnost se zabrinula za njegovo zdravstveno stanje, što je navelo Sinišinog doktora Mikelea Kave da se oglasi.

Siniša Mihajlović otvorio srce i zaplakao na konferenciji za medije, Dejan Stanković uputio kumu iskrenu poruku 

- Moramo svi da budemo obazrivi, svaki problem, čak i najmanji, mora da se uzme u obzir. Najkritičniji period, kada je rizik od svake moguće komplikacije bio visok, kod Mihajlovića je prošao. Ovde pričamo o pacijentu koji je bio na operaciji presađivanja koštane srži, ta delikatna faza od šest meseci je završena. Zato mi je laknulo, ali ipak moramo biti svesni da se radi o čoveku koji je imao transplantaciju. U Bolonji su se već testirali igrači iz rezervnog i omladinskog tima, niko nije bio pozitivan, sada slede novi testovi na ostalima - izjavio je doktor Kavo.