Beograd i Srbija dočekali zlatne"delfine": 20.000 ljudi se poklonilo šampionima

Autor:

30.07.2018 21:19

Foto:

Foto:



Vaterpoliste Srbije četvorostruke uzastopne šampione Evrope, pozdravilo je večeras u Beogradu više od 20.000 navijača, koji su se okupili na platou ispred Skupštine grada.

Bilo je najavljeno i da će se na balkonu naći i Olga Danilović, koja je u svojoj 17. godini osvojila prvi WTA turnir trijumfom u Moskvi, ali to se nije dogodilo.

Naime, mlada teniserka je poručila da je uspeh "delfina" veći od njenog, te da će imati vremena da se i ona popne na mesto proslave velikih uspeha.

Svečani defile počeo je izlaskom članova stručnog štaba, nakon kojih su u pratnji naslednika i vaterpolisti krenuli pred navijače, kojima su se prvo obratili selektor Dejan Savić i kapiten Filip Filipović.

- Divni ste! Naklon svima - istakao je selektor Savić, a Milan Aleksić na balkon je izašao sa sinom.

- Imali smo čvrstinu u odbrani i iskustvo da ne ispustimo utakmicu. Imali sm i sreće koju je potrebno zaslužiti - rekao je Aleksić.

U bazenu je na šampionatu dominirao Duško Pijetlović.

- Mi smo kao braća, ta povezanost nam je donosila uspehe. Sa velikim ponosom igramo za Srbiju i slavlje na ovim dočecima nam je ušlo u krv - istakao je naš centar, prenosi Blic.

Andrija Prlainović je vlasnik četvrtog uzastopnog zlata.

- Dobro je što je osvojeno četvrto zlato, pošto je sada ćerka Đurđa prvi put na balkonu. Veliko je zadovoljstvo što smo usrećili ovoliki broj ljudi, to je nešto što nam daje snagu da nastavimo - rekao je Prlainović za RTS.

"Delfini" su složni da se utisci još nisu slegli.

- Drago nam je što smo se vratili porodicama, tu i crpimo snagu. Članovi naših familija podnose velike žrtve, pošto smo mnogo odsutni i hvala im što nas "trpe". Odlično je biti Srbin - dodao je Mitrović za RTS.