Teško bolesni Portugalac Salvador Sobral pobednik Evrovizije 2017 (foto/video)

Autor:

14.05.2017 00:35

Foto:

Foto:



Portugalac Salvador Sobral sa predivnom baladom “Amar Pelos Dois” pobednik je Evrovizije 2017!

Životna drama predstavnika Portugalije na Evrosongu: Salvador nastupa teško bolestan, nakon takmičenja čeka ga operacija

Mladi portugalski umetnik od samog početka važio je za glavnog favorita, a pesmu sa kojom se predstavio evrovizijskoj publici napisala je njegova sestra Luisa.

Foi assim que terminámos a noite ontem. Obrigado! A família está feliz ???

A post shared by Sal Sobral (@salvadorsobral.music) on Feb 20, 2017 at 1:21am PST

Za razliku od ostalih izvođača, dvadesetsedmogodišnji pevač iz Portugalije nije učestvovao u svim propratnim dešavanjima vezanim za Evrosong u ukrajinskoj prestonici, a razlog za to je njegovo teško zdravstveno stanje.

On bi, kako su preneli svetski mediji, što pre trebalo da ode na transplantaciju srca, odnosno, kako su mu rekli lekari, novo srce potrebno mu je najkasnije do kraja godine.

Tijana Bogićević: Ponosna sam, mi smo dali svoj maksimum, a svako ima pravo da misli drugačije

Drugo mesto zauzela je Bugarska, dok se Moldavija našla na trećem mestu, a četvrto i peto pripali su Belgiji i Švedskoj. Italija je, bez obzira na prognoze, završila tek na sedmom mestu.

Od zemalja iz regiona jedina se takmičila Hrvatska, koja je zauzela 13. mesto.

Prvi put u istoriji Evrosonga – prosidba! Predstavnicu Makedonije zaprosio dečko (video)

Uprkos sjajnom nastupu na drugoj polufinalnoj večeri,  srpska predstavnica Tijana Bogićević koja je nastupila sa pesmom "In Too Deep", nije uspela da izbori prolaz u finale.

Finalno veče u Kijevu, pre takmičarskog dela, otpočelo je nastupom prošlogodišnje pobednice Pesme Evrovizije, ukrajinske pevačice Džamale koja je izvela prošlogodišnju pobedničku numeru "Evrosonga“ - 1944. Njoj se zatim pridružila i Ruslana, prva ukrajinska pobednica "Pesme Evrovizije" 2004. godine.

Tokom revijalnog dela finalne večeri "Evrosonga“, dok je Džamala premijerno izvodila pesmu "I Believe In You", na binu se popeo mladić ogrnut australijskom zastavom i okrenut leđima ka kameri spustio pantalone. Obezbeđenje je brzo reagovalo i uklonilo ga sa bine.

Čast da otvori takmičarski deo večeri imaće izraelski pevač Imri, dok je šou zatvorila Alma iz Francuske.

Šansu za trijumf u velikoj završnici 62. "Evrosonga“ imalo je 26 numera.

U finale se plasiralo po deset zemalja iz oba polufinala: Moldavija, Azerbejdžan, Grčka, Švedska, Portugalija, Poljska, Jermenija, Australija, Kipar, Belgija, Bugarska, Belorusija, Hrvatska, Mađarska, Danska, Izrael, Rumunija, Norveška, Holandija i Austrija

Tijana Bogićević: Moj muž je pravoslavac, obožava ćevape i sarmu i, naravno, uči srpski

Za najbolju pesmu Starog kontinenta takmičile su se i zemlje Velike petorke koju čine Nemačka, Francuska, Španija, Italija i Velika Britanija, kao i Ukrajina, zemlja domaćin ovogodišnjeg takmičenja.

Komentari. (0)

Loading