Životna drama predstavnika Portugalije na Evrosongu: Salvador nastupa teško bolestan, nakon takmičenja čeka ga operacija

Autor:

10.05.2017 17:18

Foto:

Foto:



Salvador Sobral, koji na Evrosongu u Kijevu predstavlja Portugaliju sa prelepom baladom "Amar Pelos Dois", do kraja godine trebalo bi da se podvrgne operaciji transplantacije srca.

Iako Portugalija učestvuje na ’Pesmi Evrovizije’ od 1964, država na Pirinejskom poluostrvu nikada nije prolazila sjajno na popularnom muzičkom takmičenju. Štaviše, najbolji plasman Portugalci su ostvarili 1996. – 6. mesto.

Tijana Bogićević uoči nastupa na Evroviziji: Ne bojim se neuspeha, za mene je uspeh to što predstavljam Srbiju

Ali, ove godine među favoritima za pobedu važi upravo njihov predstavnik Salvador Sobral sa pesmom ’Amar Pelos Dois’.

Međutim, Salvador, za razliku od ostalih izvođača, nije učestvovao u svim propratnim dešavanjima vezanim za Evrosong u ukrajinskoj prestonici, a razlog za to je njegovo teško zdravstveno stanje.

Naime, kako piše britanski ’Mirror’, dvadesetsedmogodišnji pevač trebalo bi što pre da ode na transplantaciju srca, odnosno, kako su mu rekli lekari, novo srce potrebno mu je najkasnije do kraja godine.


Zbog toga Salvador mora da miruje i pazi na zdravlje, pa je umesto njega prve probe na sceni u Kijevu odradila njegova sestra Luisa, koja je i napisala ’Amar Pelos Dois’.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading