69. dodela Еmija: Nikol Kidman nagrada za najbolju glumicu, Džulija Luis-Drajfus postavila rekord (foto/video)

Autor:

18.09.2017 09:37

Foto:

Foto:



Drama "The Handmaid's Tale" (Sluškinjina priča) osvojila je četiri nagrade na 69. dodeli američkih televizijskih nagrada Emi (Emmy). Serija je osvojila nagradu u kategoriji najbolje dramske serije, a priznanja su uručena i Ridu Moranu za režiju, Elizabet Mos za najbolju glavnu žensku ulogu i En Daud za najbolju sporednu žensku ulogu.

Platforma Hulu je nagrađena za produkciju ove serije i tako postala prva striming platforma nagrađena u toj kategoriji na dodeli nagrada Emi.

Serija "Big Little Lies" još jedan je od pobednika večeri u kategoriji TV projekta "limited edition", sa nagradama za najbolju glumcu Nikol Kidman,  sporednu žensku ulogu Lora Dern i sporednu mušku ulogu Aleksandera Skarsgarda.

Vidno dirnuta, Nikol je održala dirljiv govor, a nagradu je posvetila suprugu Kitu Urbanu i njihovim ćerkicama.

Uz nagradu za najbolje ostvarenje u svojoj kategoriji, ova mini serija je dobila i priznanje za režiju (Jean-Marc Vallee).

Džulija Luis-Drajfus nagrađena je rekordnim, osmim Emijem za najbolju glumicu u komediji, , a šesti uzastopmni za seriju "Potpredsednica" (Veep).

Nagrađen je i Alek Boldvin u kategoriji sporedne muške uloge u komediji, za imitacije predsednika SAD Donalda Trampa u emisiji Saturday "Night Live".

Ceremonija dodele američkih televizijskih nagrada Emi održana je u Los Anđelesu.

Maja Gašić

Autor