Prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević: Šta je ponosni otac poželeo sinu i snaji?

Autor:

09.10.2017 22:04

Foto:

Foto:



Venčanje princa Filipa Karađorđevića i Danice Marinković, koje se odigralo u subotu u Sabornoj crkvi u Beogradu i danas je glavna tema domaćih medija, ali i stranih.

Bajkovito venčanje u srcu Beograda: Venčali se princ Filip Karađorđević i Danica Marinković

Britanski tabloid "Daily Mail" mu je posvetio dosta pažnje, a ceo događaj je nazvao "raskošnim".

Ovo prvo srpsko kraljevsko venčanje nakon skoro 100 godina, tačnije od 1922, okupilo je veliki broj uglednih ličnosti iz domaćeg javnog života, prijatelja obe porodice iz različitih krajeva sveta, ali  posebnu pažnju je izazvalo pojavljivanje švedske kraljice Silvije i njene ćerke princeze Viktorije, koja je bila mladina kuma.

Iznenađujuć izbor: Zašto se priča o kuminoj haljini na venčanju Danice i princa Filipa Karađorđevića?

Najradosniji su bili rodotelji Danice i Filipa, naš čuveni slikar Cile Marinković i njegova supruga Zorica Beba,  i odnosno nj. k. v. prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević i Marija da Glorija od Orleana i Bragance.

– San svakog roditelja je da svoje dete izvede na pravi put. Danica je uspešan umetnik, a sada je postala i princeza. Šta bi moglo lepše da se poželi? Puno mi je srce. Želim njoj i Filipu svu sreću u životu – rekao je za  “Novosti” mladin otac.

Ponosni roditelji Beba i Cile Marinković: Puno nam je srce, Danici i Filipu želimo svu sreću

Mladoženjin otac, prestolonaslednik Aleksandar II nije krio uzbuđenje što je oženio drugog, od trojice svojih naslednika.

- To je veliki dan za moju porodicu. Bio sam veoma uzbuđen u Sabornoj crkvi. Vrlo smo zadovoljni zbog Filipa i Danice, divni su. Kada su rekli da žele da se venčaju, bili smo jako srećni - rekao je ponosni otac u kratkom razgovoru za "Clip".

A ono što je mladencima poželeo, mnoge će obradovati.

- Želim im mnogo uspeha, mnogo dece... Da dobijemo unuke! - rekao je kroz smeh nj.k.v. prestolonaslednik Aleksandar i dodao - I, kako se kaže, da imaju dobar, miran život i da se vrate u našu zemlju!

Maja Gašić

Autor