Bajkovito venčanje u srcu Beograda: Venčali se princ Filip Karađorđević i Danica Marinković

Autor:

07.10.2017 16:59

Foto:

Foto:



U Sabornoj crkvi u Beogradu danas se, u prisustvu brojnih zvanica, na večnu ljubav zakleli su se princ Filip Karađorđević i Danica Marinković, ćerka slikara Milana Cileta Marinkovića.

EKSKLUZIVNO Danica Marinković i princ Filip Karađorđević: Jedva čekamo venčanje u oktobru

Ovo je prvo srpsko kraljevsko venčanje posle skoro 100 godina, tačnije od 1922. godine, kada su se na istom mestu venčali kralj Aleksandar i kraljica Marija.

Nakon veridbe koja je proslavljena u Londonu tokom leta, danas su izgovorili sudbonosno "Da" Filip i Danica, drugi sin prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića i grafička dizajnerka i vizuelna umetnica, ćerka našeg istaknutog umetnika.

Venčanje je održano u Sabornoj crkvi u Beogradu, poglavar SPC, patrijarh Irinej je venčao prinčevski par, a svečanosti je prisustvovao veliki broj javnih ličnosti iz zemlje i sveta.

Ispred hrama pored zvanica bio je i veliki broj građana, a sve goste ispred crkve dočekala su i deca u narodnoj nošnji što još jednom govori da ova ceremonija nije odstupala od narodnih običaja.

Kuma na venčanju je prestolonaslednica Švedske, princeza Viktorija od Švedske, a kum je princ Petar.

Za današnji svečani čin mlada je odabrala posebnu kreaciju koja stiže iz inostranstva. Odlučila se za slavnu dizajnerku srpskog porekla Roksandu Ilinčić.

Posle crkvenog venčanja, priređeno je i građansko venčanje, a potom prijem i večera na Belom dvoru na Dedinju.

Danica-Dana Marinković: Dani velike ljubavi s princom Karađorđevićem

Nakon glamuroznog venčanja, mladi bračni par otputovaće na medeni mesec, a o tome gde će živeti princ Filip je rekao za "Gloriju":

- Verovatno ćemo nastaviti zajednički život u Londonu. Međutim, oboje imamo želju da se vratimo u Beograd, i nadamo se da će nam se ona uskoro ostvariti.