Novakova fondacija otvorila Školicu života u Pećincima

Autor:

24.11.2016 17:00

Foto:

Foto:



Fondacija "Novak Đoković" je u saradnji sa Opštinom Pećinci danas u selu Donjem Tovarniku otvorila "Školicu života", devetu po redu, u kojoj će predškolske programe pohađati 43 mališana iz tog mesta.

Za potrebe "Školice" su renovirane dve učionice od oko 100 metara kvadratnih, u kojima će vreme provoditi deca od tri do pet i po godina, a vrednost projekta je 42.000 evra (5.100.000 dinara). Deo sredstava je uložen i u kupovinu opreme neophodne za rani razvoj mališana, i u stručno usavršavanje učitelja i nastavnika.

Wow what a lovely afternoon with kids! So grateful to be surrounded with so many beautiful souls. From now on 50 children (and many more in the upcoming years) will have a place to go to learn, play and enjoy every day thanks to the work of @novakfoundation What is fascinating to me is that the parents in this village are all quite young (which means there will be more kids too! ?). They have all decided to stay and work in agriculture rather than to move to big cities! All of these kids loved talking about their fruits and veggies and gardens ??? LOVE LOVE LOVE PS. This little boy is Sladjan (literally means sweetie when translated to English), he is 3yo and we've been building towers together ? #Repost @novakfoundation with @repostapp ・・・ Jelena Djokovic, National Director of the Novak Djokovic Foundation, visited Kukujevci and opened the eight School of Life enabling 50 boys and girls to have access to high-quality preschool programs. Jelena Đoković, nacionalna direktorka Novak Đoković fondacije, danas je svečano otvorila novu Školicu života u selu Kukujevci, u opštini Šid kako bi deca mogla uživati u svakodnevnom boravku. #ECE #ECD #Care4Kids

A photo posted by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on Sep 29, 2016 at 9:47am PDT

Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Fondacije, koja je svečano otvorila novu Školicu života, istakla je odličnu saradnju sa predstavnicima lokalne samouprave.

- Za nas je veoma važno da imamo dobre partnere kada radimo neki projekat. Predstavnici opštine prepoznali su važnost naših sugestija, jer je postojeći prostor trebalo preurediti i prilagoditi potrebama dece od tri do pet godina. Postojeće učionice smo adaptirali i sredili tako da ispunjavaju sve uslove neophodne za svakodnevni boravak najmlađih - izjavila je Džudža Jakovljević.

Is it big enough?? I LOVE IT ??????? #workinprogress #milano @novakfoundation

A photo posted by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on Sep 19, 2016 at 10:12am PDT

- Prepoznali smo i druge nedostatke i 'Školicu' opremili novim mobilijarom, jer je postojeći bio star i nebezbedan. Bili smo vredni, uradili značajan posao i drago nam je što će ova i buduće generacije imati sve neophodne uslove koje zahteva rad sa decom predškolskog uzrasta. Napomenula bih da radimo i na pripremi 10. jubilarne 'Školice života' u Jaloviku i tome se posebno radujemo - rekla je Džudža Jakovljević.

Predsednica Opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički zahvalila se Fondaciji "Novak Đoković" što je realizacijom ovog projekta omogućila deci iz Donjeg Tovarnika da uče i da se igraju u mnogo lepšem i podsticajnijem okruženju od onog koje su imali do sada.

Direktorka PU "Vlada Obradović Kameni" Svetlana Popović rekla je da je njihovu nameru da podignu standard, poboljšaju uslove života i deci omoguće jednake šanse za obrazovanje prepoznala Fondacija "Novak Đoković".

Pored "Školice života" u Donjem Tovarniku, Fondacija "Novak Đoković" je do sada otvorila i objekte u Ljigu, Raškoj, Kniću, Merošini, Kraljevu, Vladičinom Hanu, Lučanima i u Šidu, a uskoro se očekuje i 10. u Jaloviku.

Partner Fondacije na ovom projektu je CIP Centar za interaktivnu pedagogiju.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading