Atina i Nika

Za Vaskrs u domu Jelene Karleuše Atina i Nika su najvrednije: Iako ne idem u crkvu, obeležavam praznik, moja deca mu se raduju

Autor:

04.05.2024 18:00

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Uskrs u domu Jelene Karleuše proslavlja se ovakoIako se izjašnjava kao ateista, Uskrs u domu Jelene Karleuše zbog dece je uvek dočekan kako dolikuje.

Pevačica sa svojim ćerkama Atinom i Nikom proslavlja sve hrišćanske praznike i poštuje sve srpske običaje kojima se one neizmerno raduju.

Antonio Ahel/ATAImages

 

- Vera je filozofija života, svako može da je doživljava, primenjuje i objašnjava onako kako oseća. Pa tako i ja imam svoje uverenje da su pravi vernici oni koji se trude da žive život kao dobri ljudi, koji čine drugima dobro.

Ako neko kaže da je vernik, to ga ne čini vernikom. Vernik se dokazuje na delu. U tom smislu, ja verujem u energiju, u njen protok, verujem u dobro u ljudima.

Kada sve to saberemo, dolazimo do zaključka da ja zapravo nisam ateista, već neko ko razume razlog postojanja vere u ljudskoj istoriji i veoma je poštuje - objasnila je pevačica pa otkrila kako tačno izgledaju praznični dani u njenom domu.

Pročitajte U domu Lepe Brene sve je spremno za Uskrs, pogledajte kako su Živojinovići ofarbali jaja (foto)

- Uvek sam Vaskrs doživljavala prvenstveno kao tradiciju koja je vrlo zanimljiva, pogotovo deci, koja uživaju u farbanju jaja.

Njih sve zanima, tako da razbijamo jaja i pričamo o simbolici koju nosi Vaskrs, što je Atini i Niki fascinantno. Kroz tu priču im objašnjavam mnoge pojmove.

Iako ne idem u crkvu, o interesantnom konceptu religije imam jasan stav i uvek rado govorim na tu temu.

Naravno, kuća nam je uvek predivno okićena, jer deca to mnogo vole i raduju se, a ja nikada nisam nametala svoja mišljenja članovima porodice.

Svako pojam vere mora da nađe sam, u ma kom obliku on bio.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Za Uskrs u domu Jelene Karleuše pevačica je nekada sama farbala jaja, dok danas to prepušta Atini i Niki.

- Pre sam farbala, a sada to prepuštam Atini i Niki i mojoj tetki, koja ofarba toliko jaja i toliko se trudi oko ukrašavanja da bi moje uplitanje u konkurenciju za najlepše jaje ona doživela kao smak sveta.

Pročitajte JK progovorila o novoj ljubavi, prijatelji je podržavaju

Ja sam više u takmičarskom duhu kad je reč o razbijanju jaja i svake godine čekam nove žrtve. Nekako umem da izaberem pobedničko jaje i uvek mi proveravaju da nisam podvalila drveno, te ga namerno slome. 

Moja Nika je posebno osetljiva kad je reč o takmičenju i svako razbijanje jaja je doživela kao tragediju, što nas sve veoma zabavlja - rekla je Jelena za Informer.

Komentari. (0)

Loading