Svetlana Danilović

Celog života voli jednu ženu: Ova poznata dama ukrala je srce Predragu Daniloviću kada je imao 16 godina (foto)

Autor:

16.09.2023 18:00

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Supruga Predraga Danilovića poznata je novinarka, a malo ko zna kako je njihova ljubavna priča počela



Predsednik Košarkaškog saveza Srbije i nekadašnji jugoslovenski i srpski košarkaš, Predrag Saša Danilović osim profesionalnih uspeha može se pohvaliti i filmskom ljubavnom pričom.

Naime, za sobom ima osvojena četiri Evropska prvenstva, srebrnu medalju na Olimpijskim igrama, proglašavan je za najkorisnijeg evropskog i italijanskog košarkaša, a sada niže uspehe sa druge strane terena. Supruga Predraga Danilovića, Svetlana njegova je najveća podrška kroz sve uspehe, ali i teške životne momente.

Ata Images

 

Malo ko zna da je Danilović Svetlanu zavoleo kada je imao svega 16 godina. Danas imaju troje dece, ćerke Sonju, Olgu i sina Vuka.

- Igrala sam za juniorsku ekipu Banjice, a on za Partizan. Prvo smo se družili, a onda i počeli da se zabavljamo. Bilo je to neko drugo vreme, nije bilo mobilnih telefona i društvenih mreža.

Trebalo je sakupiti hrabrosti i pozvati na centralni fiksni telefon koji je stajao u hodniku, pa se predstaviti i pitati da li može da razgovara sa Svetlanom. Pa prvo pričati sa mamom, tatom… Svi bi se izređali dok dođem do slušalice - kazala je jednom Svetlana, koja je poznata sportska novinarka.

Ata Images

 

 

Venčali su se ranih dvehiljaditih, potpuno drugačije od onoga kako su njihovi roditelji zamišljali. U pitanju je bila večernja žurka u dvorištu na koju su pozvali društvo i mlađu rodbinu.

Upoznali su se i zavoleli kroz posao, ali od starta je postojao dogovor da se privatno i poslovno ne meša.

- To što mi pričamo u kući, naše su privatne stvari. Ne bi bilo dobro kada bih uvek objavila ono što saznam. Saša i ja smo se u startu dogovorili da ne mešamo privatno i poslovno. 

Samo sam ga jednom intervjuisala i bilo je mnogo smešno, posebno kada sam ga pitala – kakvi su vam planovi za budućnost.

Ata Images

 

 

Zanimljivo je i da je Svetlana u novinarsku branšu ušla posle završenih studija skandinavskih jezika na Filološkom fakultetu.

- Novinarstvo me je uvek privlačilo, a kao zanimanje povezano je sa Filološkim fakultetom. Moja drugarica pisala je za Sportski žurnal i predložila mi je, pošto smo tada živeli u inostranstvu, da šaljem neke interesantne reportaže jer u to vreme oni nisu imali prilike da putuju. Meni se to dopalo, a po povratku u Beograd počela sam da radim na televiziji.

Supruga Predraga Danilović govorila je i o tome kako joj titula nečije žene smeta i da ona ima svoje ime i prezime, kao i kako je zapravo biti žena legendarnog sportiste.

Ata Images

 

 

- I jeste i nije teško. On je imao ozbiljne obaveze i sve je bilo podređeno njima. Nisam mogla da kažem: ‘Ajde, nemoj na trening, idemo večeras da šetamo. 

Život sportiste i njegove porodice podređen je treninzima i utakmicama. To je teško, a opet lepo je što je on bio toliko uspešan da je stalno pobeđivao sa klubom i reprezentacijom.

Priznala je da su ona i Saša povremeno od tih prvih zaljubljenih dana i raskidali i mirili se, ali u suštini zajedno odlično funkcionišu.

- On je muškarac baš onakav kakav meni treba.

Komentari. (0)

Loading