Srešćemo se: Poslednji susret Nebojše Glogovca i Sergeja Trifunovića

Autor:

11.04.2022 19:30

Foto:

Foto:

Posle odlaska glumca Nebojše Glogovca, koji je preminuo 9. februara 2018, njegov kolega Sergej Trifunović prisetio se njihovog poslednjeg susreta



Nebojša Glogovac i Sergej Trifunović poznavali su se još iz rane mladosti, kada su studirali zajedno, pored ostalih, sa Vojinom Ćetkovićem, Natašom Ninković, Nelom Mihajlović i Borisom Pingovićem, u superklasi profesora Vladimira Jevtovića na Fakultetu drsmkih umetnosti. Za vreme tri decenije dugog poznanstva razvili su prijateljski i kolegijalni odnos pun poštovanja.

Pročitaj i - Bila je to vanvremenska ljubav: Ovo je žena koju je Nebojša Glogovac voleo pre Milice

Posle odlaska Nebojše Glogovca, koji je preminuo 9. februara 2018, Sergej se prisetio njihovog poslednjeg susreta.

Antonio Ahel/ATAImages

 

- Slučano smo se sreli ispred Železničke stanice: ja na svojoj plavoj vespi, sunčan i lep dan, naravno koji će mi kaciga. Pored mene staje neki motor s moćnijom kubikažom, lik s kacigom diže vizir i kaže: “Gde ti je kaciga, Trifunoviću?” “Imaš odličnu radnju na Novom Beogradu, veliki izbor”, kažem ja u maniru kako me je on učio. On skida kacigu, ja ga prepoznajem tek tada i prasnemo u smeh. Pali se zeleno. “Aj, budi dobar”, kaže on i posle mnogo godina vidim taj osmeh, miran i sladak, onaj kad okice postanu nevidljive i celo lice se smeši. “Ljubim te. Ljubi Sunčicu”, dovikujem ja i svako opali po gasu na svoju stranu - ispričao je Sergej.

Jelena Jovanov

 

- Naravno, na kratkom putu do pozorišta, razmišljam o njemu. Kako ga dugo nisam video srećnijeg i zadovoljnijeg. Pomislim odjednom kako sam hteo da siđem s motora i da ga zagrlim. Onda se začudim toj svojoj pomisli. Ajde, ne patetiši, srešćemo se - otkrio je Trifunović.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading