Suze same idu: Jelena Đokić podelila sliku sa Glogovcem i Madžgaljem

Autor:

04.04.2022 18:00

Foto:

Foto:

Jelena Đokić podelila sliku sa Glogovcem i Madžgaljem



Naša poznata glumica koju smo nedavno gledali na malim ekranima u "Crnoj svadbi", Jelena Đokić, rastužila nas je fotografijom koju je podelila.

Naime, na slici su Boris Milivojević, Goran Šušljik, Nebojša Milovanović, Nikola Djuričko i naravno legende koje su nas prerano napustile Nebojša Glogovac i Marinko Madžgalj.

Zapravo, radi se o predstavi Milene Marković "Šine (Bog nas pogledao)", a u režiji Slobodana Unkovskog, koja se igrala na sceni JDP-a od 2002. godine, dakle, fotografija je nastala pre nekih 20-ak godina.

Pročitajte i: Jelena Đokić otkriva - Demone u sebi nazivam beštijama

Instagram

 

Ovo je jedno od ključnih dela nove srpske dramaturgije i pozorišno zaveštanje izgubljene generacije koja je stasala u toku devedesetih godina. Predstava u kojoj se, kao u velikom teatarskom kaleidoskopu, smenjuju uzbudljivi prizori puni srčanosti i žestine. Oni pokazuju da – u začaranom krugu nasilja – zlo koje neko čini ima koren ne samo u zlu koje je njemu činjeno, već i u tamnim, praiskonskim, nepobedivim silama u čoveku koje određuju njegove postupke i odnose sa drugima.

Tekst koji je Jelena napisala pored fotografije je zapravo deo songova iz predstave koji bi svi pevali. "Ovca ne sme da se brani, vuk se njenim strahom hrani".

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading