Ispovest Baneta Vidakovića: Čovek na pogrešnom mestu u pogrešno vreme

Autor:

10.08.2021 17:15

Foto:

Foto:

Glumac Branko-Bane Vidaković u prvoj ispovesti posle sudskog procesa otkriva zašto mu je sudija rekao da je bio samo čovek koji se našao u pogrešno vreme na pogrešnom mestu i da je najviše brinuo kako će sve podneti njegova deca



Glumac Branko-Bane Vidaković (61) proteklih meseci bio je aktuelan ne samo zbog serija “Vikend sa ćaletom” i “Tri muškarca i tetka” nego i zbog krivičnog dela neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Na suđenju je kažnjen samo novčano i tu kaznu namiriće u ratama u narednih godinu dana. U prvoj ispovesti, ekskluzivno za Gloriju, koju je obećao još letos, glumac otkriva da je iz dvodnevnog pritvora otišao pravo na snimanje serije, kako je ljut na sebe jer nije predosetio opasnost i zašto mu je sudija rekao da je bio samo “čovek koji se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme”. Tokom sudskog postupka najviše je brinuo o tome kako će sve podneti njegova deca, kćerka Majda, koja živi u Holandiji, i sin Mateja, koji je ovde u Beogradu.

Pročitajte i Glumac Bane Vidaković - Loši napisi po medijima povredili su ljude koji me vole!

Foto: Andrej Nihil

 

- Laknulo mi je kad je sudija na suđenju izjavio da ipak mora da me kazni makar novčano, zbog jedne stare osude, jer sam pre deset godina imao spor sa Elektrodistribucijom. Čak mi se izvinio i rekao da je očigledno da sam bio kolateralna šteta čoveka koji me je u uvukao u tu priču - kaže Bane.

Dva teška dana

Dramski umetnik ljut je na sebe jer uprkos godinama i životnom iskustvu nije umeo da prepozna potencijalnu opasnost.

- Pre tri godine iznajmio sam dvorišnu kuću na Vračaru i taj čovek je stalno dolazio zajedno sa ženom i troje dece, da bi se klinci slikali sa mnom. Sam je počeo da se pojavljuje tek prošlog proleća, kad je od mog gazde tražio ključ od garaže koju ne koristim, pošto svoj auto parkiram na ulici. Tamo je stajala neka starudija, a on je želeo da ostavi svoje stvari dok ne nađe stan jer se razvodio od žene. Pre incidenta nekoliko puta je dolazio do garaže, a tog jutra kad su nas priveli tražio je da odem s njim do Novog Beograda da nešto uzme. Prvo sam hteo da odbijem, ali sam se, ni sam ne znam zbog čega, ipak predomislio i seo u kola. On je još jednom ušao u garažu, uzeo drogu i stavio je u zaštitnu masku, što sam posle saznao od inspektora.

Pročitajte i Bane Vidaković u potrazi za iskupljenjem - Ovo je prvi put da sam se borio!

Foto: Andrej Nihil

 

U tom trenutku nekoliko inspektora opkolilo je kola i obojicu uhapsilo. Glumcu je određen pritvor od dva dana, a dileru, muzičaru na splavovima, od mesec.

- On je i inspektorima i tužiocu tada izjavio da ja s tim nemam nikakve veze. Kasnije su ga valjda posavetovali da napadne mene, pa je posle dva-tri meseca potpuno okrenuo priču. Ispalo je da sam ja jedan od najopasnijih dilera, gori od Darka Šarića, kao i da me se plaši. U međuvremenu sam saznao da je višestruki povratnik i da je već dva puta osuđivan na zatvorske kazne zbog dilovanja. Sudija se na njegove priče smejao, ali ja sam se mnogo sekirao i nervirao zbog toga što ga je štampa uporno citirala. Nisam hteo da dajem nikakve izjave, želeo sam da se prvo završi čitav postupak.

Ceo intervju pročitajte u novoj Gloriji!

Komentari. (0)

Loading