Bura se ne stišava, Bane Vidaković iskreno: Kolege koje me znaju, znaju da ne mogu da budem diler, prezirem ih!

Autor:

23.10.2020 14:53

Foto:

Foto:



Poznati glumac Bane Vidaković teško je podneo celu situaciju povodom njegovog hapšenja, optužbi s kojima se susreo, te reakciju javnosti koja nije bila ni malo blaga.

Veliku buru u javnosti izazvao je 61-godišnji glumac Brako Vidaković kada je u julu ove godine uhapšen zbog sumnje da je posedovao nedozvoljenu supstancu - heroin.

I dok pomenuti slučaj još uvek čeka rasplet pred nadležnim organima, glumac je povodom premijere novog filma 'Vikend sa ćaletom', u kom glumi bivšeg kriminalca, odlučio da odgovori na goruća pitanja za magazin 'Story'. Ovo je ujedno bilo i njegovo prvo pojavljivanje u javnosti od pomenutog incidenta.

Bane Vidaković hapšenje doživeo kao igru sudbine: Dozvolio sam sebi da sedim sa sumnjivim ljudima 

I ovog puta glumac je bio surovo iskren, kao i mnogo puta do sada, pa je otvoreno priznao da teško podnosi najnoviju životnu dramu, te mu teško padaju optužbe da je diler.

- Kolege koje me znaju, znaju da ne mogu da budem diler, prezirem dilere i oni znaju koliko dugo se borim protiv toga. Zbog sopstvene zavisnosti, kroz koju sam ranije prošao, hteo sam da držim školu klincima šta da izbegavaju. - Pourčio je Vidaković.

Bane Vidaković uporedio je današnje žestoke momke, sa onima iz njegovog vremena, te je istakao je devedesetih apsolutno sve bilo pogrešno.

- Oni iz sedamdesetih i osamdesetih jesu. Posle, u tim nesrećnim devedesetim, podmetali su jedni drugima bombe pod automobile. Tada je nastala ta nepovratna grubost koja je od nas napravila ljude koji se plaše. Ljudi su danas izgubili empatiju, više niko ne saoseća, beže, sakrivaju se, ne mogu da podnesu tuđu patnju. Desilo mi se da sam naišao na čoveka koji je ležao nasred Slavije, niko mu nije prišao. Ja mu priđem, vučem ga, a on težak, opustio se, u nekom “grombi” kaputu, morao sam da zamolim za pomoć. Mislio sam da je mrtav, ali ispostavilo se da je bio pijan. Da nisam reagovao, neko bi ga zgazio.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Branko Vidaković (@bane.vidakovic59) on Jul 29, 2016 at 11:18pm PDT

Manjak empatije ističe osetio je i na svojoj koži.

- Odavno sam navikao na medijske prljavštine, dugo sam im neomiljen. Ali otvoreno pričam o svojim porocima, iako mi je majka govorila da ne budem toliko iskren s novinarima. Rekao sam joj: “Kevo, ako im sam ne kažem da sam se drogirao kao mlad, onda će sami da nešto petljaju s lažima”. Međutim, onda se ispostavi da je moja majka bila u pravu jer oni moju iskrenost zloupotrebe.

Bane Vidaković nakon hapšenja: Nije sve onako kako se priča 

Za kraj popularni glumac osvrnuo se i na pomenuti film, te poučnu priču koju on donosi. Takođe je konstatovao da njegova generacija mangupa polako izumire.

- Odranije znam da je Miroslav Momčilović odličan pisac pre svega, ali onda i reditelj. Radili smo zajedno i na filmu “Sedam i po”. Ovde je doneo priču koja vas odmah zgrabi, ali možda je i njena glavna opasnost što je sve u emociji. Ne znam kako će film doživeti publika koja je već duže vreme navikla na “pucačine”. Svi znamo nekog sa asfalta, iako ta generacija mangupa s kojom sam ja rastao već polako izumire. Dok sam čitao o ovom liku, Bati Konju, delovalo mi je kao da odnekud znam čoveka (smeh). Posle sam shvatio da je on kombinacija nekoliko likova iz moje mladosti. - Zaključio je glumac.