Romantična bajka Jelene Veljače i Vita Turšića

Autor:

27.06.2021 18:45

Foto:

Foto:

Gde su otišli nekoliko dana nakon venčanja, kad će na pravo bračno putovanje u Japan i šta očekuju od zajedničke budućnosti, otkrivaju producentkinja i glumica Jelena Veljača i pravnik Vito Turšić, prvi par koji se venčao u zagrebačkoj Botaničkoj bašti, i to nakon godinu dana poznanstva



Dok su zvanice na društvenim mrežama objavljivale i komentarisale fotografije s venčanja - prvog dosad održanog u zagrebačkoj Botaničkoj bašti - mladenci Jelena Veljača (40) i Vito Turšić (49) već su uživali u Primoštenu, na mini-bračnom putovanju koje su im poklonili prijatelji Petra i Marko Bjanko. Jednonedeljni boravak u Dalmaciji iskoristili su za predah od posla: glumica, producentkinja, kolumnistkinja i aktivistkinja Jelena poslednjih meseci, naime, piše scenario za film, a pravnik Vito, nekadašnji savetnik predsednika Ive Josipovića i Kolinde Grabar-Kitarović, sada direktor u kompaniji Tome in der Mühlena, s kolegama pokreće niz muzičkih događaja i koncerata.

Pročitajte i Zaljubljena Jelena Veljača - Od ljubavi i sreće sam se ugojila!

Marko Todorov/Cropix

 

Osim od radnog ritma, odmorili su se i od organizacije svadbe, koju su osmislili do najsitnijeg detalja.

Svečanost je počela 12. juna nekoliko minuta pre podneva uz zvuke Mendelsonovog “Svadbenog marša”, a pre nego što ih je matičarka i zvanično proglasila mužem i ženom, mladina prijateljica Jana Škrgulja pročitala je pesmu Arsena Dedića “Sve te vodilo k meni”. Vitin sin Dino (14), jedno od troje dece koje ima iz prethodnog braka, doneo je venčano prstenje od žutog zlata sa ugraviranim stihom iste pesme.

- Službeni deo ceremonije završio se bacanjem bidermajera, ali zamenskog. Naime, “pravi” venčani buket od divljih samoniklih ružičastih ruža bio je posveta mojoj baki Ružici, koja je preminula mesec dana pre svadbe pa sam ga s Vitom odnela na njen grob - pojašnjava Jelena Veljača, koja je blistala u mini-haljini Alexander McQueen i cipelama Jimmy Choo, što su joj darovale prijateljice.

Pročitajte i Jelena Veljača spremna da po treći put stane na ludi kamen - Verujem u ljubav, želim brak!

Marko Todorov/Cropix

 

Za njenu frizuru bio je zadužen tim Instituta Ruža Kerastase, čije je Jelena zaštitno lice, a par je zajedno odabrao Vitino letnje odelo Varteks i košulju Croata. Na zabavi su se pili vino i penušac Rogić, a jela su pripremljena u pivari Medvedgrad i poslužena na četiri dugačka stola u starinskim porculanskim servisima. Bajkovitom ambijentu doprineli su aranžmani konceptualne cvećare Samonikla, a dobroj atmosferi - preduzetnik Tomo Ricov, koji je prvi put na jednoj svadbi bio di-džej. Riječki muzičar Damir Urban sve je pak dirnuo emotivnom izvedbom svoje pesme “Budi moja voda”.

A samo godinu ranije Jelena Veljača nije ni slutila da će treći put izgovoriti “da”.

- Nakon dva razvoda gotovo sam izgubila veru u to da je moguća ljubav na prvi pogled. Mislila sam da mi to jednostavno nije zapisano u kartama. Imam sjajnu karijeru, ispunjen život, predivnu, zdravu kćerku, uživam u glumi, pisanju i aktivizmu. Kažem, sve je bilo tu - osim ljubavi - priznaje Jelena, koja je lane došla samo kao gošća Viti Turšiću u njegov video podkast “BizCasting”, a odande otišla kao zaljubljena žena.

Pročitajte i Ovo je verenik Jelene Veljače - Pevačica odlučila da stane na ludi kamen?

Marko Todorov/Cropix

 
Razgovori o budućnosti

Baš kao i voditelj emisije Vito Turšić, koji je tokom sat i po razgovora shvatio da priča sa ženom svog života.

- Moglo je ispasti i drugačije. Organizatorka emisije nedeljama me nagovarala da dođem kod njega u studio, a ja sam odbijala jer je emisija bila zamišljena kao razgovor sa uspešnom ženom - preduzetnicom, što ja nisam. Kad sam napokon pristala, zakasnila sam na dogovoreni sastanak: zaspala sam i u studio dojurila taksijem, bez frizure i šminke - kaže Jelena Veljača.

Vito Turšić nazvao ju je 17 dana kasnije i pozvao da izađu. Njihova šetnja Bundekom trajala je gotovo deset sati, tokom kojih su jedno drugom ispričali sve o svom životu pre nego što su se sreli. Od tada su bili nerazdvojni, a početkom prošlog septembra, sedeći na kauču u njenom iznajmljenom stanu, razgovarali su o budućnosti.

Pročitajte i Fotografija s venčanja Jelene Veljače oduševila sve - ovo je moj čovek zauvek!

Marko Todorov/Cropix

 

- Smatrala sam da je važno da mu kažem da želim još dece. Pitala sam ga je li mu to uopšte opcija, s obzirom na njegove godine i činjenicu da već ima troje dece. Odgovorio mi je “Pa naravno!” i to je bio početak našeg zajedničkog života - govori Jelena Veljača, dodajući da su se verili 8. marta, na Dan žena, njoj kao aktivistkinji i feministkinji vrlo važan datum.

- Našli smo se na Trgu bana Jelačića, ja s buketom koji sam planirao da joj poklonim ujutro, ali nisam stigao, i kutijicom s prstenom - priča Vito Turšić.

Jelena nakon venčanja nosi i venčani i verenički prsten.

- Želimo zajedničko dete. Uz to, čeka nas i medeni mesec u Japanu, naše pravo bračno putovanje koje su nam poklonili kumovi - otkrivaju Jelena Veljača i Vito Turšić.

Komentari. (0)

Loading