Severina Kojić uputila snažnu poruku Mileni Radulović: Kao žena moram da reagujem!

Autor:

15.04.2021 18:25

Foto:

Foto:

Severina Kojić poslala poruku Mileni Radulović. Slučaj glumice Milene Radulović koja je svog mentora i učitelja optužil za silovanje potresao je ne samo domaću već regionalnu javnost.



Slučaj Milene Radulović izazvao je niz reakcija, te je pokrenuo pravu lavinu. Brojne glumice oglasile su se, te u emotivnim ispovestima otkrile su stravične detalje događaja s kojima su se susrele na svom glumačkom putu. Brojne poznate ličnosti oglasile su se, te uputile potpunu podršku žrtvama, a među njima našla se i popularna hrvatska pevačica Severina.

Petar Đorđević

 

Seve je u razgovoru za 'Nedeljnik' govorila o seksualnom nasilju, istakavši da su srpske glumice koje su podelile svoja iskustva sa javnošću pokrenule pravu lavinu u kompletnom regionu.

- Zatečena sam koliko nam je teže u odnosu na ono što smo mislili da će biti. Ja sam mislila da jesam, da mogu da želim, da letim. Svaki je život bogat ljudima, idejama... I onda neko sruši tvoj sveti, život, dignitet, i ne znaš jesi li žrtva ilil učesnik jer se bojiš da će tvoje ćutanje izazvati sumnju, a tebe je samo strah. Jer o tome se ne govori, ne javno - počela je Severina, te nastavila u istom dahu:

Pročitajte i Poruka koja je sve iznenadila: Od Severine ovo niko nije očekivao

Ata Images

 

- Velika je hrabrost i Milene Radulović i Danijele Štajnfeld, i Merime Isaković. To je veliko olakšanje za sve žene. U Hrvatskoj je to pokrenulo lavinu na fakultetima, posebno na Akademiji dramskih umetnosti. Nešto što je zapravo grozno, ali je otvorilo javni prostor koji o tome govori. Eto i u tom slučaju se prelilo iz jedne zemlje u region. Jer princip je isti, sve ostalo su nijanse, rekao bi Đole.

Severina je takođe istakla da je to ogormna stvar, jer je Milena pokrenula pravu malu revoluciju u tom svetu.

- To je velika, velika stvar. Milena u početku verovatno uopšte nije bila svesna šta je pokrenula. Naravno da kao žena moram da reagujem, pisala sam joj privatno. Nije bitan sadržaj, divno je koliko je ljudima ipak stalo i koliko se ipak neke stvari menjaju. Barem se o njima priča. U ovim slučajevima ćutanje nije zlato - zaključila je pevačica.

Komentari. (0)

Loading