Nekadašnji kuvar kraljice Elizabete II o braku Lejdi Di i princa Čarlsa - ovo je prava istina

Autor:

08.02.2021 15:15

Foto:

Foto:



Iako je od njene smrti prošlo skoro dve i po decenije, princeza Dajana se svakodnevno spominje, uglavnom u kontoverznom kontekstu. Da li je saobraćajna nesreća u kojoj je izgubila život isplanirana, kako je živela sa princom Čarlsom, kako se slagala sa kraljicom Elizabetom su samo neke od tema kojima se svetska javnost bavi gotovo svakodnevno.

Četvrta sezona serije 'Kruna'  koja se bavila njihovim problematičnim odnosom , otvorila je staru ranu kraljevske porodice i pokrenula novu lavinu kritika javnosti na račun Čarlsa i njegove sadašnje supruge, Kamile Parker, s kojom je varao Lejdi Di u braku.  Mnogi gledaoci su na osnovu serije zaključili kako Čarls nikada nije voleo princezu varajući je bez imalo stida.  Međutim, bivši lični kuvar kraljice Elizabete II, Daren Megrejdi, tvdi kako je slika koja se plasira u javnosti kontradiktorna onoj koju je on zatekao u njihovom domu.

Kako navodi oni su plenili ljubavlju gde god da se zajedno pojave, uvek su im osmesi bili na licima i delovali su istinski srećno.

Princeza Dajana, foto: Getty images

Šef kuhinje koji je 11 godina radio u Bakingemskoj palati pre nego što je počeo da radi za princezu Dajanu u njenom domu u Kensigntonskoj palati, rekao je kako nije istina da su Lejdi Di i princ Čarls u braku bili nesrećni.

Video sam ih u više navrata, na primer kad su plesali na imanju Balmoral. Svi su se sklonili s podijuma zbog njih i aplaudirali im. Princ Čarls je bio di džej, a Lejdi Di odevena u haljini za bal. Vrtela se oko njega toliko brzo da se on tome naglas smejao', rekao je i dodao:

,,Takve stvari ne možete da glumite. Nemojte reći da njih dvoje nikad nisu bili zaljubljeni jer kad vidite takav prizor... U seriji je trebalo prikazati više takvih trenutaka"

Pročitajte i: Umesto parfema, Jelena Đoković uvek koristi ovo

Princ Čarls, foto: Getty images

Takođe je demantovao način upoznavanja princa i princeze koje je predstavljeno u seriji kao trenutak kada je Čarls boravio u domu tadašnje partnerke, a Dijanine sestre, Sare, dok je Lejdi Di pokušavala da ga izbegne odevena u kostim stabla koje je koristila u baletskoj koreografiji:

,,Kada ju je Čarls upoznao, nije trčala po kući u kostimu stabla kao što se navodi. Upoznali su se kada je Dajana imala fotografsko snimanje u njenoj kući za baletsku predstavu. Imala je svega 16 godina i nosila je Barbour kapu i visoke potpetice. Izgledala je zadivljujuće"

Podsetimo, Lejdi Di je jednom za dokumentarac National Geographica opisala svoje emocije prema Čarlsu:

,,Sećam se da sam bila toliko zaljubljena u mog supruga da nisam mogla skinuti pogled s njega", rekla je opisujući dan njihovog venčanja.

Da bi nedugo nakon toga izjavila kako joj je dan venčanja zapravo bio najgori dan u životu i da se osećala kao ,,jagnje pred klanje", iz ove rečenice bi se moglo zaključiti da je princeza bila nesrećna poslednjih godina zajedničkog života sa Čarlsom, da li zato što je saznala šta joj radi iza leđa ili iz nekog drugog razloga, nećemo nikada saznati.