Ponovo problemi - kraljica Elizabeta ogorčena na Harija i Megan

Autor:

19.02.2021 22:00

Foto:

Foto:Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa potvrdili su kraljici Elizabeti da se više nikad neće vratiti u Bakingemsku palatu kao zaposleni članovi kraljevske porodice, na šta je Elizabeta ljutito odgovorila da će im zbog toga biti oduzeta počasna vojna imenovanja i kraljevska pokroviteljstva.

„Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa potvrdili su njenom veličanstvu kraljici, da se neće vratiti kao zaposleni članovi kraljevske porodice”.

Foto: Sean GallupGetty Images

Iz palate je naravno stigla i reakcija na odluku princa Harija i Megan Markl.

„Posle razgovora sa vojvodom, kraljica je napisala da oni, time što su potvrdili da odstupaju od poslova u okviru kraljevske porodice, ne mogu da nastave sa odgovornostima i dužnostima koje proizilaze iz života u javnoj službi. Počasna vojna imenovanja i kraljevska pokroviteljstva koja su imali vojvoda i vojvotkinja biće vraćeni Njenom Veličanstvu, pre nego što budu preraspodeljeni među članovima kraljevske porodice, koji rade u okviru nje. Iako su svi tužni zbog ove odluke, vojvoda i vojvotkinja ostaju veoma voljeni članovi porodice.

Pročitajte još: Slučajnost ili ne? Isplivala slika Megan Markl koja govori mnogo toga!

Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex Photo by Chris Jackson/Getty Images

Portparol vojvode i vojvotkinje od Saseksa rekao je: „Kao što dokazuje njihov rad tokom protekle godine, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa ostaju posvećeni svojoj dužnosti i službi u Velikoj Britaniji širom sveta, pružili su im kontinuiranu podršku organizacije koje su predstavljali bez obzira na zvaničnu ulogu. Svi možemo živeti službenim životom. Usluga je univerzalna.“

Odvajanje Harija i Megan Markl počelo je naime onog trenutka kada su izjavili da žele da postanu finansijski nezavisni od “krune”.