Aleksandar i Tea Katai presrećni: Drugi sin stiže u oktobru!

Autor:

12.08.2020 18:35

Foto:

Foto:



Vezni igrač Crvene zvezde u svoj klub se vratio početkom jula. Priznaje da ga je povratak iz Amerike preporodio, što je i potvrdio dobrim igrama na terenu u prva dva kola Superlige Srbije. Raskid ugovora sa El-Ej galaksijem, u kome su igrali, pored ostalih, Dejvid Bekam i Zlatan Ibrahimović, usledio je posle samo dva odigrana meča jer je prvenstvo prekinuto zbog pandemije virusa korona, ali za porodicu Katai to nije bio loš ishod, naprotiv.

- Kad ne radiš ništa iz zle namere, onda ti se valjda i vraća na lep način. Ispalo je na kraju super, vratili smo se kući. Ovde se osećamo mnogo lepše i ugodnije, svoji smo na svome. Aleksandar sad igra za svoj klub. I ranije smo imali želju da se vratimo u Srbiju, ali kockice se jednostavno nisu poklopile sve do sada. Nema ništa dok žena ne preuzme stvar u svoje ruke - kaže Tea u šali.

Bračni par Katai napustio je Kaliforniju pošto je klub El-Ej galaksi raskinuo ugovor s Aleksandrom zbog objava njegove supruge na instagramu u jeku protesta “Black Lives Matter”. U prvom intervjuu tim povodom, Tea ističe da su njeni postovi pogrešno protumačeni.

- Moja greška je bila u tome što se nisam izrazila politički korektno, ali nisam se obraćala javno, nego na instagramu, svojim prijateljima. Podelila sam s njima nešto što me je zgražavalo. Bila sam sama sa detetom, u petom mesecu trudnoće, uplašena, a bilo je najava da će protestanti da ruše i lome u tom delu grada gde smo živeli. Uopšte mi nije bilo prijatno, gledala sam snimke i bila frapirana i besna zbog svega što se dešavalo i nazvala te ljude ružnim rečima. Ali to apsolutno nije imalo nikakve veze s politikom, bojom kože, rasom, nego samo sa ponašanjem pojedinaca koji su iskoristili proteste zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda za ličnu korist - pljačkanje i vandalizam. Priznajem da sam pogrešila, trebalo je da više vodim računa o tome kako se izražavam, ali nisam ni slutila da bi neko mogao to da zloupotrebi. Ta tema je isuviše osetljiva u Americi, a pogotovo je bila u to vreme. Zaista nisam imala rasistički motiv, naše prve komšije su Afroamerikanci. Kasnije su moje reči tumačene na način koji je medijima odgovarao. Ono što su nam uradili narušilo je Aleksandrov imidž kao sportiste i meni nanelo ogroman stres. Pri tome, niko nije želeo da čuje našu stranu priče.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tea Katai (@tea_katai) on May 27, 2020 at 8:30am PDT

Aleksandar je veoma srećan što se vratio u svoj klub i s nestrpljenjem očekuje prinovu, drugog sina. Trogodišnji Leon se, tvrdi, još privikava na novo okruženje, ali ovde će mu, uveren je tata, biti bolje nego u Americi.

- Tamo nije baš imao mnogo drugara, a u Beogradu sad zbog pandemije ne može da ide u vrtić i više se druži sa vršnjacima. Pošto sam se tek vratio sa priprema s timom, trudim se da svaki slobodan trenutak provedem s njim. Uželeo sam ga se. Igramo se, trkamo i ponekad šutiramo loptu. Voleo bih da me nasledi, jer je sport super. Leon još nije svestan da će uskoro postati stariji brat, beba stiže početkom oktobra. I još se nismo usaglasili oko imena, u igri je nekoliko predloga - otkriva Aleksandar, a Tea dodaje da bi volela da ime bude kratko, pravoslavno i da se lako izgovara na svim jezicima:

- Otkako smo se vratili, odlično se osećam, nemam ni najmanjih tegoba. Ovde je sve nekako lakše, od posete lekaru do svega drugog. Tamo nismo imali nikakvu pomoć, sve smo radili sami i bili upućeni samo jedno na drugo.

Flert bez tenzije Razna iskušenja, uključujući i ona tokom poslednjih nedelja boravka u Americi, samo su učvrstila njihovu ljubav, koja je od starta bila intenzivna. Počeli su da žive zajedno posle samo dva dana poznanstva.

- Upoznali smo se u jednom beogradskom restoranu i odmah shvatili da je to to. Sve se odvijalo spontano, bez ikakve tenzije. I išlo svojim tokom. Mislim da prolaskom kroz krizu pokazujete jačinu, ako tada izdržite i ne izdate jedno drugo, onda je to prava stvar. Tri godine smo se zabavljali i venčali kad smo se uverili da smo jedno za drugo i da možemo zajedno da stvorimo porodicu - objašnjava Aleksandar.

On je vrlo posvećen otac i trudi se da supruzi što više olakša, uprkos obavezama. Pre prelaska u El-Ej galaksi dve godine je sa mnogo uspeha nastupao za Čikago fajer, klub u kom je tada igrao i suprug Ane Ivanović Bastijan Švajnštajger.

- I njihov i naš sinčić bili su stari nekoliko meseci i obojica smo se trudili da što više vremena provodimo sa suprugama, da ih odmenimo u poslovima oko bebe. Bastijan je zaista sjajan igrač i čovek, velika inspiracija i podrška na terenu i u svlačionici. O njegovim igračkim kvalitetima ne treba pričati, osvojio je sve što se moglo osvojiti i veoma mi je pomogao savetima. Nažalost, nismo imali mnogo prilika da se viđamo van terena.

Srbija je svakako bolje mesto za život.

- Kad smo se odselili u Ameriku, bili smo oduševljeni kakva je zemlja i kakvi su ljudi. Preporodili smo se. Ali kad provedeš više vremena tamo i shvatiš kako stvari funkcionišu, onda zaključiš da je kod kuće ipak najlepše. Super je što smo se vratili, a dodatni bonus je što je sad Zvezdin trener Dejan Stanković - smatra Aleksandar.

Fudbaler kaže da će ova sezona za naš najtrofejniji klub biti veoma teška, pre svega zbog specifičnih okolnosti u kojima se igra prvenstvo.

 

View this post on Instagram

 

🔴⚪🔴⚪

A post shared by Aleksandar Katai (@aleksandarkatai) on Jul 11, 2020 at 3:11am PDT

- Najvažnije je da smo u prva dva kola osvojili maksimalnih šest bodova. Osećamo umor, još nismo valjano ni izašli iz priprema a prvenstvo je već startovalo. Pošto smo vrlo naporno radili, mada je to sve normalno, s vremenom će biti mnogo bolje i lakše. Teško je i neprijatno igrati utakmice bez publike, ali je, nažalost, situacija takva, moramo se navići. Nemamo drugog izbora. Svaka utakmica znači, ne samo nama nego i navijačima, posebno u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ambicije za narednu sezonu su nam uvek najviše, titula se podrazumeva, a i Evropa, kao i u poslednje tri godine. Postavili smo visoke standarde i to se sad od nas očekuje. Neće biti lako zbog svega što se događa, jer kad je Marakana prepuna, mnogo nam je lakše. Publika je stvarno dvanaesti igrač na terenu - konstatuje Aleksandar.